Închide

Post #Colectiv. Oficial: blocurile constructorului „penal” de pe Miko Imre erau autorizate ca imobile de birouri. Și s-au vândut ca locuințe

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 11, 2015 1 1105

Două blocuri construite ilegal au făcut în aceste zile “turul” internetului: oamenii au sesizat cazurile, au avertizat asupra “țepelor” imobiliare și s-au plâns că aceste cazuri sunt tolerate în urbanismul local. Astăzi, poliția locală a văzut documentația proiectului blocurilor de pe Miko Imre nr. 14. Surpriză: acestea au fost autorizate. Numai că autozațiile au fost date pentru imobile de birouri cu subsol, demisol, parter și 8 etaje. Aici s-au construit însă locuințe și așa au fost vândute. Așadar, oamenii au cumpărat apartamente în clădiri autorizate ca birouri. Mai mult: unul dintre imobile este deja locuit de mai multe familii, cu toate că lipsesc încă utilitățile. Persoanele care s-au mutat în spaţiile de acolo fac foc în incinta construcţiei, așa că reprezentanții primăriei i-au alertat pe cei de la ISU, tot în urma acestor controale. Și imobilul de pe Fabricii este în aceeași situație. Imobil de birouri, vândut ca locuințe. Ambele proiecte care sunt derulate de Floarea Ianson Traian nu respectă autorizația de construire.

Cum răspunde primăria

Astăzi primăria a mai întreprins un control la blocurile de pe MIKO IMRE nr. 14 (după cum anuntam

Post #Colectiv. Facebook și „penalii” din urbanismul clujean. Ce fac autoritățile după o postare cu 1800 de Share-uri)

și au constatat că în locul imobilului de BIROURI autorizat este…UN BLOC de locuințe. Chiar locuit de mai multe familii.

Legat de constructia de pe Miko Imre nr. 14

  • în luna septembrie 2015, poliţia locală a fost să verfice stadiul lucrărilor, dar verificarea a fost obstrucţionată de către constructor şi proprietar, fapt pentru care s-a întocmit un proces verbal de constatare a contravenţiei prin care s-a stabilit sancţiunea de 10.000 de lei şi s-a dispus oprirea lucrărilor.
  • La verificarea de marţi, 10 noiembrie 2015, s-a constatat faptul că lucrarea a fost continuată, fapt pentru care poliţia locală a întocmit plângere penală.
  • În cursul zilei de miercuri, 11 noiembrie 2015, inspectorilor le-a fost prezentată documentaţia de către proprietari şi au constatat faptul că nu se respectă AC.

A fost înştiinţat ISU, având în vedere faptul că persoanele care s-au mutat în spaţiile de acolo fac foc în incinta construcţiei.

Legat de AC – Miko Imre

  • s-a emis AC nr. 2221/2008 pe numele Mureşan Horaţiu Sebastian pentru birouri, regim de înălţime S+D+P+8E, iar în 2013 s-a prelungit prin AC nr. 11 pentru continuare şi finalizare lucrări. Autorizaţia este valabilă, însă nu se respectă.

Legat de construcţia de pe strada Fabricii nr. 67

  • în luna iulie 2015, inspectorii au încercat să verifice stadiul lucrărilor, dar la fel a fost obstrucţionată verificarea, prin urmare au s-a dat amenda de 3000 de lei şi s-a dispus oprirea lucrărilor.
  • La sfârşitul lunii octombrie 2015, poliţiştii locali au verificat din nou zona şi au constatat faptul că lucrările nu au fost oprite, fapt pentru care s-a făcut plângere penală şi s-a dat sancţiune de 10.000 de lei prin procesul verbal de constatare a contravenţiei.

Legat de AC – Fabricii nr. 67

– s-a emis AC nr. 38/2009, având ca beneficiar pe SC STURZ CONSTRUCT SRL pentru imobil şi spaţii comerciale, cu regimul de înălţime S+P+3E+E4 retras, iar în anul 2012 aceasta s-a prelungit cu AC nr. 1355 pentru continuarea şi finalizarea lucrărilor cu modificarea soluţiei constructive prin realizare acoperiş şarpantă”, a precitat Biroul Mass media al primăriei la solicitarea Actual de Cluj.

sursa foto: Andreea Miron (Facebook)

Un comentariu

  1. am vazut pe parcurs cum se construiesc acele blocuri – dezastru! se lucreaza intr-un stil total amator, ultra low-cost.. ma mir cum de stau in picioare acele cladiri…

Scrie un comentariu

Articole similare