Închide

Pompierii din Cluj aniversează vineri 80 de ani, fac festivități în fața Teatrului Național

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 05, 2016 0 240

Pompierii clujeni fac vineri 80 de ani de la înființarea instituției care-i coordonează și fac festivități în centrul orașului, îi cheamă pe clujeni să asiste.

Pompierii din CLuj organizează vineri dimineață la ora 10.45 festivități la 80 de ani de la atestarea documentară a pompierilor militari din Cluj, în fața Teatrului Național. La aceeași oră are loc și înmânarea drapelului de luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al județului Cluj. „Acest eveniment reprezintă un moment de maximă importanță pentru unitatea noastră, Drapelul de Luptă, conferit prin decret prezidențial, fiind un simbol al onoarei, gloriei și vitejiei militare, cu atât mai mult, pentru că acesta este oferit cu ocazia aniversării a 80 de ani de atestare documentară a pompierilor militari din Cluj. Unitatea a fost prima de acest fel din regiunea Ardealului și, pe lângă atribuțiile de luptă și pază contra incendiilor la nivel local, a avut un rol primordial în extinderea, înființarea și coordonarea a noilor subunități de pompieri militari din toată regiunea Ardealului”, spun pompierii.

La festivitățile de vineri au fost invitați și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Ovidiu Vasilică.

  • Tags

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare