Închide

Polițiștii din Cluj au descins ieri pe străzi după ce au fost impuse restricții de activitate și mobilitate în mai multe localități din județ, inclusiv Cluj-Napoca

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 23, 2021 0 383

Mai mulți polițiști din Cluj au descins ieri pe străzi după ce au fost impuse restricții de activitate și mobilitate în mai multe localități din județ, inclusiv Cluj-Napoca, urmare a creșterii incidenței infecției cu coronavirus; restricțiile sunt așteptate să se înăsprească, în Cluj-Napoca, dacă incidența nu va scădea azi sub pragul de trei cazuri de infecție la mia de locuitori.

Polițiștii din Cluj i-au învățat ieri pe clujeni cum să respecte aceste restricții de mobilitate. Conform noilor modificări, ”activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5 – 2 dimineața în județele sau localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.
Totodată, se prevede faptul că ”participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut zece zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”.
Având în vedere noile reglementări instituite prin Hotărârea de Guvern 990 din 17 septembrie, pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 932/2021, Certificatul verde Covid este necesar pentru accesul în restaurante, cafenele, în săli de spectacole și la evenimente, inclusiv pentru copiii mai mari de 6 ani, care trebuie sa prezinte un test negativ.
Aceste modificări se aplică în localitățiile în care rata de infectare este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

În controalele din trafic, ieri, poliţiştii din Cluj au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv modul în care măsurile de protecție sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate sau speciale. ”Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri”, transmit aceștia.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare