Închide

Polițiștii BCCO Cluj descind în Maramureș într-un dosar de punere în circulație a bancnotelor false, găsesc zeci după ce autorii ar fi cumpărat bunuri de valoare redusă în Iași

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 03, 2024 0 51

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate din Cluj descind în Maramureș într-un dosar de punere în circulație a bancnotelor false, găsesc zeci după ce autorii ar fi cumpărat bunuri de valoare redusă în Iași.

Astfel, luni polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu cei ai Oficiului Național Central pentru Combaterea Falsului de Monedă și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, au pus în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară, în județul Maramureș, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație de valori falsificate și înșelăciune. Anchetatorii spun că din cercetări a reieșit că, în perioada 18 august – 20 august anul trecut, la mai multe societăți comerciale din județul Iași, s-ar fi prezentat, alternativ, un bărbat și o femeie, care ar fi pus în circulație bancnote contrafăcute, din cupiură de 100 de lei, realizate pe suport de plastic. ”Modul de operare indicând faptul că persoanele au urmărit o maximizare a profitului rezultat în urma punerii în circulație a bancnotelor contrafăcute, prin achiziționarea de produse cu valoare relativ redusă”, arată aceștia.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost descoperite 61 de bancnote din cupiură de 100 de lei, contrafăcute. Anchetatorii mai arată că în cauză există suspiciunea rezonabilă că persoanele cercetate ar fi pus în circulație bancnote false și în alte județe, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii situații de fapt. Cele două persoane cercetate au fost reținute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, cu propuneri legale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu