Închide

PNL și PDL se plâng că PSD-ul i-a mituit pe romi

PoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mai 25, 2014 0 232

Reprezentanții PNL și PDL au sesizat  Biroul Electoral Județean despre o acțiune a polițiștilor din comuna Poieni. Mai multe persoane ar fi fost prinse în timp ce ofereau bani unor romi pentru a intra în secțiile de votare.

daniel_buda_07126600

„Persoanele care au fost prinse în flagrant că dădeau bani romilor au săvârșit infracțiunea de corupere a alegătorilor, faptă prevăzută de Articolul 386, alin. 1, în Codul Penal.  În acest moment, cei care au dat bani se află la sediul poliției din Poieni”, se precizează în sesizarea transmisă Biroului Electoral Județean.  Președintele PDL Cluj, Daniel Buda, susține că cei care ar fi încercat să-i mituiască pe romi ar fi reprezentanții PSD. „Dacă noi, PDL, și cei de la PNL am făcut plângere la BEJ, atunci este evident că cei vinovați sunt mebrii PSD”, a comentat Daniel Buda.  Liderul PNL Cluj Napoca, Ioan Petran, a precizat că la nivel de județ au mai fost semnalate și alte incidente, dar că pe municipiu, în princiu, alegerile europarlamentare au evoluat destul de bine.

Singura problemă semnalată de toate partidele se leagă de situația prezenței la vot. Până la ora 18.00, pe municipiu s-au prezentat la urne sub 20% din cetățenii cu drept de vot. Partidele de dreapta s-au mobilizat pentru a scoate oamenii din case, să participe la vot.

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.