Închide

PNL a scăzut dramatic la Cluj. PSD a crescut câteva procente. Primele estimări privind împărțirea mandatelor în Parlament

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - dec. 07, 2020 0 1799

După numărarea paralelă din secțiile de votare din Cluj, PNL înregistrează 34% din voturi, PSD 16%, USR-PLUS 20% , Pro România 4%.

Dacă aceste cifre se vor menține, PNL Cluj va intra în Parlament cu cel mult 4 mandate de deputați și cel maxim 2 mandate de senatori. PSD poate obține două mandate de deputați și un mandat de senator.  USR-PLUS,  de asemenea, va intra în Parlament cu două mandate de deputați și posibil 1 mandat de sentaor.  UDMR ar putea lua un mandat de deputat. Al zecelea mandat ar merge fie spre Pro România fie spre PMP, în funcție de rezultatele partidului care va face  pragul pentru a intra în Parlament.

Cu o prezență la vot mult scăzută față de alegerile locale din septembrie, respectiv de 34,09% față de 43%, PNL-ul a scăzut dramatic în preferințele electorale ale clujenilor, o demonstrează primele rezultate din secțiile de votare din municipiu și județ. Conform datelor Actual de Cluj, în urma numărării paralele din peste 200 de secții de votare, PNL Cluj ar avea doar 34% din voturi, în condițiile în care, la alegerile din septembrie cifra liberalilor urca la peste 46%, acest trend menținându-se până la finalizarea numărării tuturor voturilor.  PSD Cluj, în schimb, înregistrează o creștere semnificativă până în acest moment, de la 13 procente, la aproximativ 16 procente.

Surpriza o constituie AUR (Alianţa pentru Unirea Românilor), care și la Cluj ar avea peste 8%. Având în vedere că același scor e înregistrat și la nivel național, AUR ar putea intra cu un mandat de deputat și de la Cluj, cel mai probabil preluat de la PNL.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare