Închide

Pilotul avionului prăbușit ieri în Nehoiu era un antreprenor clujean

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mai 16, 2019 0 442

foto stiridebuzau.ro

Criminaliştii au stabilit identitatea celor doi bărbaţi care se aflau în avionul prăbuşit miercuri după-amiază în zona Nehoiu, în urma anchetei la faţa locului ce a fost finalizată după miezul nopţii, informează Agerpres, citat de hotnews.ro

Pilotul aparatului de zbor era un bărbat de 45 de ani din Cluj-Napoca, Mihai Covaciu, iar celălalt bărbat aflat în avion era Liviu Bucăţică, în vârstă de 50 de ani, din Constanţa, au declarat surse judiciare. Potrivit surselor citate, avionul s-ar fi rupt în două, coada avionului rămânând pe cealaltă parte a versantului muntos, cercetările urmând să fie reluate joi dimineaţă.

Avionul de mici dimensiuni a decolat de pe aerodromul din Ghimbav şi urma să ajungă la Constanţa.

Mihai Covaciu era un cunoscut dezvoltator imobiliar cu investiţii în construcţia de apartamente în Braşov, Râşnov şi Cluj-Napoca şi deţinea brevetul de pilot de mai bine de cinci ani, iar Liviu Bucăţică era un om de afaceri din Constanţa.

Cercetările în cazul avionului prăbuşit la Nehoiu au fost preluate miercuri după-amiază de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, un procuror îndreptându-se spre locul accidentului în care au murit două persoane, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma.

„Nu ştiu cine le-a dat aprobare de zbor, vremea era absolut imposibilă, ploua şi plafonul de nori era foarte jos”, a mai spus Cozma.

Două persoane au fost găsite decedate într-un avion de mic dimensiuni prăbuşit într-o zonă montană din apropierea oraşului Nehoiu, au informat miercuri reprezentanţii IGSU şi ai Prefecturii Buzău.

Autorităţile din judeţul Buzău au fost alertate de un apel la 112, persoana care a sunat susţinând că a auzit un zgomot la o distanţă considerabilă, care ar fi putut fi de la un aparat de zbor de mici dimensiuni.

Potrivit IGSU, forţele de intervenţie şi salvare au găsit locul accidentului, în zona Barajului Siriu şi au confirmat decesul a două persoane.

Conform purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, avionul s-a prăbuşit într-o zonă greu accesibilă, în arealul geografic al satului Valea Nehoiului, care aparţine de oraşul Nehoiu. Cozma a menţionat că apelul la 112 a fost făcut de un cioban.

Condiţiile meteo au fost nefavorabile în zona de nord a judeţului Buzău începând de marţi seara, cu vânt şi precipitaţii.

Avionul este un model Pegna 2008, produs în Italia, cu dublă comandă, cu o lungime de 7 metri şi o anvergură de 9 metri.

”Unde s-a produs accidentul au rămas aripile în copaci. Am auzit motor puternic, apoi am văzut cum se prăbușește. Cei doi bărbați din avion sunt acolo unul peste altul, aripile la 7 – 800 metri împrăștiate”, spune unul dintre martorii oculari.

Unii dintre săteni susțin că au văzut cum se desprind bucăți din avion în timp ce acesta era încă în aer. Ploua foarte tare în momentul accidentului, spun oamenii, arată știridebuzău.ro.
Avionul era pilotat de Covaciu, un om de afaceri din Cluj, activ în domeniul construcţilor. Se pare că acesta din urmă a făcut o vizită la Râșnov pentru a vedea stadiul construcției. Mihai Covaciu s-a oferit să-l ducă la Constanța și au plecat împreună de pe aerodromul din Ghimbav. La câteva minute de la decolare avionul a dispărut de pe radar.

„Vremea a fost foarte rea încă din cursul nopții trecute. Deci în zonă a plouat non stop”, a spus purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Buzău, Gabriel Cozma. „În acest moment au fost găsite două victime decedate lângă epava acestui aparat de zbor de mici dimensiuni. În jurul orelor 15.35, la dispeceratul 112 s-a primit un apel de urgență de la un localnic care semnala posibilitatea ca acest avion să fi căzut într-o zonă greu accesibilă din apropierea orașului Nehoiu. La fața locului au plecat imediat numeroase echipe ale pompierilor, ambulanței, jandarmeriei, poliției, ajutați de localnici coordonați de primarul orașului Nehoiu. Nu s-a raportat niciun survol în zona respectivă, am contactat autoritățile aeronautice și nu era vorba de niciun zbor oficial în zonă”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu