Închide

Piaţa imobiliară de august: care sunt cele mai populare cartiere ale Clujului?

EconomieTop News by Kristina Reştea - aug. 20, 2018 0 1312

 

Cei mai mulţi potenţiali cumpărători din piaţa locală sunt interesaţi, în continuare, de apartamente de două camere, iar cartierele tradiţionale, cu infrastructură şi servicii, rămân cele mai căutate zone, arată raportul unui portal imobiliar. La acestea se mai adaugă şi Bună Ziua, o zonă populată de construcţii în anii recenţi, dar o parte dintre cei care vor apartament în Cluj se uită cu interes şi înspre localitatea vecină Floreşti.

În ceea ce priveşte preţurile cerute de proprietari, toate cartierele au trecut de pragul de 1000 de euro/ mp, la mijlocul lunii august 2018, conform datelor CompariImobiliare.ro. În zona centrală şi în cartierul de vile Andrei Mureşanu, preţurile medii cerute ajung la 1700-1800 euro/mp. În Grigorescu, Între Lacuri şi Gheorgheni se ajunge la 1500-1600 euro/mp. Pe de altă parte, dacă sunteţi dispuşi să vă mutaţi în afara oraşului, în Floreşti şi Apahida găsiţi încă apartamente pentru care se cere în jur de 900 euro/mp.

Cei mai mulţi potenţiali cumpărători sunt interesaţi de apartamentele de două camere, arată datele CompariImobiliare.ro, conform cărora 46% dintre căutările din portal vizează acest tip de locuinţe. Urmează cele cu  3 camere – 31% şi cu o cameră – 12% din căutări.

 

Cele mai căutate zone, conform CompariImobiliare.ro:

Mărăşti – 14%

Gheorgheni – 13%

Mănăştur – 12%

Zorilor – 8%

Central – 6%

Bună Ziua – 6%

Grigorescu – 4%

Floreşti – 4%

Între Lacuri – 3%

Plopilor – 2%

Din datele oficiale, preţul mediu pentru apartamentele tranzacţionate în 2017 în Cluj-Napoca a fost de 1.211 euro/mp, în creştere semnificativă faţă de anul precedent, când media era de 1000 de euro. Datele din piaţa imobiliară au fost adunate şi publicate printr-un proiect realizat de compania Veridio în parteneriat cu administraţia locală, bazat pe informaţii colectate din contractele de vânzare-cumpărare încheiate în municipiu. Valoarea totaă a tranzacţiilor imobiliare a fost de 594 milioane de euro, de trei ori mai mare decât în urmă cu patru ani, atunci când s-a realizat pentru prima dată acest ghid. Conform „ghidului”, cartierele cu universităţi şi campusuri Gheorgheni şi Zorilor sunt cele mai scumpe cartiere ale Clujului. Din datele de tranzacţionare reiese că, anul trecut, apartamentele în aceste zone s-au vândut, în medie, cu 1.367 euro/mp, respectiv 1.316 euro/mp.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.