Închide

Piața cu flori altfel aduce în fața clujenilor producători de plante din toată România

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iun. 01, 2022 0 193

Producători din întreaga țară vor fi prezenți în centrul Clujului, la Piața de flori altfel de pe strada Potaissa, cu flori colorate de sezon – de la mușcate la begonii sau lavandă, dar și arbuști, cactuși sau plante suculente. Nu vor lipsi nici plantele aromatice, care aduc o savoare aparte în orice băutură ori preparat culinar. De asemenea, vizitatorii vor găsi pe strada Potaissa cele mai frumoase idei pentru amenajarea grădinii sau chiar a balconului.

Pentru ediția a șasea care va avea loc în perioada 10-13 iunie, organizatorii anunță un număr record de expozanți. La piața din centrul Clujului se va putea plăti și cu cardul.

Piața de flori altfel aduce și workshop-uri despre sustenabilitate, cu acțiuni menite să aducă oamenii împreună. Unul dintre cele mai inedite momente va fi, din nou, Masa Bunei Vecinătăți, o masă comunitară în cadrul căreia bucate delicioase aduse de fiecare participant în parte vor fi împărțite cu ceilalți. Activitatea e programată pentru duminică, 12 iunie, ora 13.

De la eveniment nu va lipsi nici muzica bună, iar gustările dulci și băuturile proaspete îi vor răsfăța pe vizitatori.

Proiectul, inspirat de seria de evenimente street delivery, vrea pună în valoare strada uitată de lângă zidul cetății, pentru a testa reacția publicului la diverse modalități de transformare a zonei, în speranța că într-o zi acest lucru se va întâmpla definitiv.

“Pentru noi, Strada Potaissa e cea mai frumoasă stradă din Cluj. Pentru asta încercăm, an de an, să îi redăm adevărata strălucire măcar timp de câteva zile. Îmbrăcată în culori puternice și învăluită de miresme dulci, această zonă își arată adevăratul potențial. Mai mult, evenimentul este unul ce are în centru comunitatea – de la inspirație, la conexiune și acțiune. Toată lumea are ceva de văzut și de împărțit pe Strada Potaissa”, arată Andi Daiszler, inițiatorul evenimentului.

Anul trecut, pentru efortul și perseverența de a organiza cinci ediții consecutive ale Străzii Potaissa, Asociația Daisler, organizatorul evenimentului, a fost recompensată cu premiul special BATRA pentru cel mai bun eveniment dedicat comunității. Totodată, în 2020, în debutul pandemiei, Strada Potaissa s-a transformat într-un magazin virtual cu livrare de plante și flori, într-un demers de sprijinirea a micilor producători care s-au văzut cu producția pusă în pericol de interzicerea târgurilor și evenimentelor.

Pentru prima dată evenimentul se întinde pe durata a 4 zile. Accesul tuturor pe Strada Potaissa este liber.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare