Închide

Piața chiriilor din Cluj a primit o lovitură semnificativă în pandemie, nivelul e sub perioada dinainte de pandemie, în Cluj-Napoca prețurile cerute sunt mai mici cu 6,6%

Economie by Actual de Cluj - sept. 20, 2021 0 314

Piața chiriilor a primit o lovitură semnificativă în pandemie, o dată cu instaurarea muncii de acasă și, mai ales, după retragerea studenților din orașele universitare – aceștia reprezentând aproape 30% din această piață în marile centre urbane. Piața nu și-a revenit complet nici în 2021: chiriile din Timișoara, București și Cluj-Napoca sunt în această perioadă cu câteva procente sub ceea ce se înregistra anul trecut, arată datele transmise de portalul de specialitate Imobiliare.ro pentru Economedia.

Chiriile medii (pe mp) cerute pentru apartamentele din București au scăzut cu 5,1% în ultimul an, ajungând la 7,5 euro/ mp util, potrivit ofertelor listate prin Imobiliare.ro. Au scăzut cu 6,6% sumele cerute și pentru închirierea de apartamente în Cluj-Napoca și cu 3,2% chiriile cerute în Timișoara, un alt mare centru universitar. Au crescut în schimb sumele cerute în Iași, Brașov și Constanța, în orașul de la malul mării chiriile fiind cu 6,7% mai mari decât anul trecut.

În Capitală, o garsonieră poate fi închiriată, în medie, cu 250 de euro pe lună, pentru un apartament de două camere se poate plăti, în medie, 400 de euro, iar pentru un apartament cu trei camere se cer 600 de euro, conform portalului imobiliar. Următorul cel mai scump oraș din țară este Cluj-Napoca, unde se cere tot 250 de euro pentru o garsonieră, două camere costă 370 de euro lunar, iar pentru un apartament cu 3 camere se solicită o chirie de 450 de euro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare