Închide

Pianist faimos american, cu două Grammy-uri pe raft, face turneu european cu 2 concerte în România, unul e la Cluj. „Este poate cel mai îndrăzneț lucru pe jazz pe care cineva îl încearcă la Cluj în ultimii ani”

Cultură by Actual de Cluj - aug. 30, 2016 0 391

Pianistul american Robert Glasper concertează pentru prima dată în România, programează doar două concerte – în București și Cluj-Napoca.

Robert Glasper și trupa sa, Robert Glasper Experiment, are în panoplie două premii Grammy, în 2013 și 2015, pentru cel mai bun album R&B și cea mai bună interpretare. Grupul vine la Cluj în cadrul unui turneu european care programează concerte în București în 28 noiembrie la Sala Radio și Cluj-Napoca, o zi mai târziu, în sala Auditorium Maximum de la universitatea „Babeș-Bolyai”.

Concertul din București este organizat de Twin Arts, în timp ce la Cluj trupa este adusă de organizatorii festivalului Jazz in the Park. „Robert Glasper Experiment este ultimul eveniment marca Jazz in the Park din 2016, an care a fost foarte plin pentru noi. Acest concert este un test pentru noi pentru că ne propunem pe termen lung să fim un festival care aduce tot mai mult jazz bun și contemporan la Cluj și în țară”, spune directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida. „Robert Glasper este un artist foarte actual, inovator, iar acest proiect este poate cel mai îndrăzneț lucru pe jazz pe care cineva îl încearcă la Cluj în ultimii ani”. „În muzica lui Robert Glasper, ca și la alți artiști, se simt influențele muzicii tradiționale din locul din care provine. În acest caz, vorbim de hip-hop și RnB, genuri muzicale pe care el le înglobează foarte bine în compozițiile lui. Nu cred că s-a mai ascultat RnB până acum la Cluj într-un concert live”, adaugă Vaida pentru actualdecluj.ro.

Să mai spunem că biletele la concertul de la Cluj costă semnificativ mai puțin decât cele la evenimentul din Capitală: între 85 și 135 lei, față de 120 până la 180 de lei.

Robert Glasper este un pianist de jazz și producător american. S-a născut în 5 aprilie 1978, în Houston, Texas. În 2013 a obținut premiul Grammy la categoria Best R&B Album, Black Radio, iar în 2015 a câștigat premiul Grammy la categoria Best Traditional R&B Performance pentru Jesus Children of America. Grupul e compus din Robert Glasper-pian, Derrick Hodge-bass, Mark Colenburg-tobe și Casey Benjamin – vocoder și saxofon.

E cunoscut și pentru reinterpretarea într-o manieră originală și spectaculoasă a unor piese din repertoriul Nirvana, Radiohead, Soundgarden sau David Bowie și alții.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu