Închide

Peste o mie de autorizații de construcție în Cluj în prima jumătate a anului, în iunie au fost eliberate peste două sute

Economie by Actual de Cluj - aug. 11, 2021 0 263

Crește piața imobiliară din județul care include cea mai scumpă piață de gen din țară: o arată și numărul de autorizații de construcție eliberate pentru clădiri rezidențiale, în creștere considerabilă.
Datele Direcției Județene de Statistică arată că în prima jumătate a acestui an la Cluj numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale a fost, în Cluj, de puțin peste o mie, mai exact 1.052, cu 137 mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut.

În luna iunie au fost eliberate peste două sute de autorizații de construcție în Cluj, cele mai multe din acest an și mai multe decât în orice lună din primul semestru al anului trecut. De altfel luna iunie e una dintre cele doar 14 luni din 2015 încoace când numărul de autorizații de construcție emise într-o lună depășește pragul de două sute.

Sursa datelor o constituie cercetarea statistică lunară ”Autorizații de construire eliberate pentru clădiri” (ACC), este exhaustivă și se adresează instituțiilor administrației publice locale. Clădirea rezidențială este acea clădire care este folosită integral sau în cea mai mare parte (peste 50%) pentru locuit.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare