Închide

Peste 160 de persoane au fost vaccinate anti-Covid la Cluj. O asistentă medicală a dezvoltat singurele reacții adverse, o alergie ușoară

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 28, 2020 0 449

O asistentă de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj a făcut singurele reacții adverse la vaccinul anti-covid. Este vorba despre o reacție ușoară, fără nici o complicație care să necesite supraveghere medicală de specialitate. 165 de cadre medicale și personal din cadrul spitalului s-au vaccinat anti-Covid la Cluj.

Campania de vaccinare împotriva coronavirsului este în plină desfășurare. Peste 160 de medici și personal medical auxiliar s-au vaccinat la Cluj în ultima zi. Potrivit autorităților, o singură persoană a avut reacții adverse. Este vorba despre o asistentă medicală din spital, care a făcut o alergie ușoară sub formă de urticarie. Medicii specialiști spun că este vorba doar despre o manifestare ușoară, iar asistenta a primit tratament specific pentru alergii. Femeia care a făcut vaccinul avea și istoric medical cu alergii.

Peste 12.400 de angajați în sistemul sanitar din județul Cluj sunt așteptați în această perioadă la vaccinare. În total în Cluj sunt așteptate la vaccinare peste 120.000 de persoane în trei etape.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags

Articole similare