Închide

Percheziții la persoane bănuite că ar fi închiriat mașini de lux din Cluj, folosind acte false, pe care ulterior le-au vândut la centre de dezmembrări

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 16, 2023 0 229

Mai multe percheziții au avut loc joi dimineață în județul Ilfov, la persoane bănuite că ar fi închiriat mașini, folosind acte false, după care le-ar fi vândut la centre de dezmembrări auto, conform unui comunicat transmis de Poliția Capitalei.

Printre suspecți se află și un membru al clanului Duduianu, Nicolae Dumitrașcu zis Amar, conform informațiilor G4Media.

„La data 15 martie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Furturi de Autovehicule au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară și 5 mandate de aducere, în județul Ilfov, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. În fapt, în perioada noiembrie 2022 – prezent, mai multe persoane ar fi indus în eroare firme de rent-a-car din Capitală și din județele Constanța și Cluj, constând în aceea că, în urma încheierii contractelor de închiriere a autovehiculelor, ar fi folosit acte de identitate false, cu scopul de a intra în posesia mașinilor și a le valorifica fără drept, obținând astfel un folos patrimonial injust”, se arată în comunicatul citat.

„Din cercetări, s-a stabilit că bănuiții ar fi identificat pe internet anunțuri de închirieri autoturisme de lux, după care ar fi contactat telefonic reprezentanții societății de închirieri, recomandându-se cu identitate falsă, apoi, ar fi pus la dispoziție fotocopii ale cărții de identitate și ale permisului de conducere pe numele fals. De asemenea, ar fi solicitat fotografii cu autoturismele și efectuarea plății în numerar. Imediat ce autoturismele intrau în posesia bănuiților, ar fi fost verificate cu un sistem de detectare pentru aparate GPS și erau demontate, apoi ar fi fost transportate și valorificate la centre de dezmembrări auto de pe raza județelor Prahova, Buzău și Ilfov”, mai precizează Poliția Capitalei.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 75.000 de euro, conform polițiștilor.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu