Închide

Percheziții la Cluj astăzi într-un dosar de fraudă informatică și înșelăciune, sute de prejudiciați din mai multe țări

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 06, 2022 0 168

Percheziții la Cluj astăzi într-un dosar de fraudă informatică și înșelăciune, ambele cu consecințe deosebit de grave, spălare a bainlor și constituire a unui grup infracțional organizat.

Perchezițiile au fost efectuate de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, în București și județele Cluj, Vâlcea și Ilfov. ”În fapt, s-a reținut că membrii grupului infracțional organizat au postat anunțuri fictive pe mai multe site-uri de comerț on-line, oferind spre vânzare sau închiriere bunuri pe care nu le dețineau în realitate. În acest scop, au accesat fără drept conturile unor comercianți online și au modificat contul bancar destinat plății contravalorii produselor sau serviciilor de închiriere, sumele de bani fiind plătite de către persoanele vătămate în conturile membrilor grupului infracțional organizat”, au arătat anchetatorii.

Peste două sute de persoane au fost prejudiciate în acest mod – din Italia, Spania, Norvegia, Olanda și Belgia. Valoarea totală a prejudiciului este estimată la aproape o jumătate de milion de euro. La audieri au fost duse 28 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare