Închide

Percheziții ieri la Cluj, o grupare falsifica bani, sute de mii de lei, bancnotele abia puteau fi distinse de cele originale

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 18, 2021 0 149

Percheziții ieri la Cluj, într-o cauză privind suspiciuni de falsificare de monedă și punere în circulație de bancnote false.

Nu mai puțin de 20 de percheziții domiciliare ieri în Cluj, Satu Mare și Sălaj, conduse de procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Satu Mare și ofițeri de poliție judiciară. ”În cauză s-a reținut faptul că, începând cu data de 1 mai 2021, pe raza municipiului Satu Mare, s-a constituit un grup infracțional organizat specializat în producerea de monede falsificate din cupiura de 100 lei și punerea lor în circulație”, arată anchetatorii. ”Membrii grupării au contrafăcut o cantitate mare de bancnote, aproximativ 800.000 de lei, pe care, fie i-au plasat în mod direct pe piață, fie au apelat la alte persoane cărora le-au vândut cantități mari de bancnote, în schimbul unor sume de bani”.

Bancnotele erau confecționate din plastic care imita materialul din care sunt confecționate bancnotele originale, iar cernelurile folosite la imprimare erau aproape identice cu cele autentice, arată DIICOT. ”Bancnotele falsificate prezentau microperforațiile specifice, dimensiunile fiind aproape identice și nu puteau fi detectate fără a fi verificate cu un aparat special”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu