Închide

Pe loc repaus: profesorii din Cluj nu mai fac grevă mâine. „Nu cred că e cazul să stăm ca Gavroche, cu pieptul înainte”.

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iun. 11, 2017 2 415

Până la urmă singurul județ din țară în care mai bine de jumătate dintre membrii de sindicat din învățământ s-au pronunțat pentru greva generală, n-o va declanșa: „nu cred că e cazul să stăm ca Gavroche, cu pieptul înainte”.

Clujul e singurul județ din țară, alături de sectorul 6 din București, în care mai bine de jumătate dintre membrii Federației Sindicatului Liber din Învățământ (FSLÎ) s-au pronunțat în favoarea grevei generale, programate mâine, iar azi președintele FSLÎ Simion Hăncescu spune în presa națională că sectorul 6 și Clujul sunt singurele din țară în care mâine va fi declanșată greva generală. Liderul FSLÎ Cluj Lucia Cojocaru spune însă pentru actualdecluj.ro că s-au răzgândit: „noi am hotărât că într-adevăr avem procentul pentru a declanșa forma de protest, dar suntem solidari cu decizia federației; ultima decizie, din 31 mai, e că decizia finală se va lua pe plan național, mâine dimineață. Nu cred că e cazul să stăm ca Gavroche cu pieptul înainte”, a spus ea.

Amintim, în cazul în care greva generală era declanșată protestul ar fi creat probleme elevilor ce susțin în aceste zile examenul de Bacalaureat. Decizia finală privind greva – în toată țara sau deloc – se va lua mâine dimineață înainte de ora 10.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ – Cluj are 5.760 membri – două treimi din totalul angajaților din sistemul de învățământ din județ, aproximativ 9.000. Dintre membrii de sindicat, 58% s-au pronunțat în favoarea grevei generale.

2 comentarii

  1. Ana Maria Prodan ?
    De cand e la invatamant la Cluj?
    Consumata rau femeia.
    A desfintat U Cluj si acum vrea sa desfinteze si invatamantul.
    Poarta ochelari fumurii sa nu se vada cat a baut.

Scrie un comentariu

  • Articole similare