Închide

Pavilion mobil în Parcul Feroviarilor. Se inaugurează cu proiecţie de film

Actualitate by Kristina Reştea - iul. 21, 2017 0 496

Se înmulţesc evenimentele în Parcul Feroviarilor, spaţiu neglijat ani de zile, dar care de câteva zile a fost transferat municipalităţii. Recent în parc s-au ţinut dezbateri şi au avut loc acţiuni de igienizare, iar acum e rândul Fabricii de Pensule să se instaleze în spaţiul pentru care primăria a propus lansarea unui concurs de soluţii.

Cei de la Fabrica de Pensule inaugurează un proiect anunţat de câteva luni. A fost dus în parc pavilionul mobil FabHub, care va fi gazda mai multor evenimente pe parcursul acestui an. Activitatea începe cu o acţiune de curăţenie, iar lansarea oficială a pavilionului are loc luni. Ziua de duminică e dedicată curăţeniei şi unui campionat de ping-pong cu premii, iar luni de la ora 20:00 se lansează pavilionul FabHub și are loc proiecție de film.

Proiectul Federației Fabrica de Pensule, anunţat din primăvară, implică aducerea unui „pavilion pop-up”, adică un container reconvertit, pentru activități, care va circula apoi prin oraș. „Ideea este să găsim noi funcțiuni pentru parc, să adunăm din comunitate idei de folosință”, spunea István Szakáts la Fabrica de Pensule. Acestea ar putea fi ulterior folosite în conturarea unei teme de concurs.

Foto: Fabrica de Pensule

Foto: Fabrica de Pensule

FabHub este un proiect al Fabricii de Pensule, un spațiu comun/incubator de proiecte care încurajează colaborarea între artă, cultură și industrii creative. FabHub este un proiect Urbaniada – un concurs de proiecte ce au ca obiectiv principal ȋmbunătățirea calității vieții ȋn spațiul urban. Miza Urbaniadei, potrivit iniţiatorilor săi, este identificarea problemelor specifice spațiului urban românesc și soluționarea punctuală a acestora, prin proiecte concrete și prin ȋncurajarea dialogului ȋntre profeșioniști și instituții publice, precum și a parteneriatului ȋntre organizații neguvernamentale, arhitecți și urbaniști.

Cât despre Parcul Feroviarilor, aici activităţile au început încă din urmă cu câteva săptămâni, când, într-un week-end cu agendă publică, vecinii au putut să vină să îşi revadă parcul şi să îşi expună dorinţele pentru viitorul spaţiului.

Mai multe aici:

FOTO/VIDEO De pus în ramă. Cum îşi văd vecinii Parcul Feroviarilor-înviat

S-a lansat şi o invitaţie de discutat despre trafic, în Parcul Feroviarilor:

Poţi circula fără maşină personală? Dezbatere despre trafic, în parc

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.
  • Articole similare