Închide

Patru trasee pentru o plimbare de Cluj: modă, urbanism, afaceri noi sau teatru?

Economie by Actual de Cluj - iul. 22, 2015 0 525

Modă, urbanism, start-up-uri sau teatre? V-aţi gândit să urmaţi un traseu pe vreuna din temele acestea, ca să căutaţi ce ar fi de găsit în Cluj pe segmente? Dacă v-a interesat vreodată o hartă cu astfel de specific ori vă gândiţi că ar putea fi interesant veţi putea să testaţi câteva linii roşi prin oraş. Sunt trasate prin aplicația PocketGuide, un nou instrument digital care va ghida turiștii ce ajung în „orașul-comoară”.

Mai precis, aplicaţia propune patru trasee în Cluj care pot fi parcurse în mai puţin de o oră jumătate, pe jos, fiecare cuprinzând în jur de 20 de obiective, grupate tematic: urbanism, start-up-uri, modă, teatre. Traseele au fost dezvoltate consultând câte un specialist din Cluj pe fiecare dintre cele patru sectoare de activitate.

Aplicaţia nouă printre miile de aplicaţii pe care le oferă tehnologia zilelor noastre a fost adusă sub umbrela „Youth”, printr-un parteneriat între Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului, Design Terminál și PocketGuide. PocketGuide poate transforma un smartphone într-un ghid turistic și este lider mondial pe piața de aplicații audio tip “city guide”, spun promotorii săi. Cu un număr de utilizatori de peste 4 milioane, PocketGuide este utilizată în peste 150 de orașe de pe 5 continente. „Sperăm să aibă succes şi la Cluj”, spun dezvoltatorii aplicaţiei, aduşi de la Budapesta la Cluj, printr-un birou lansat în Ungaria de asociaţia „Da, Poftiţi!”.

„Noi încercăm să gândim internaţional, să ne orientăm spre business-uri pentru piaţa globală, arătăm valori ascunse ale oraşelor, impresii despre şi cu antreprenori, designeri, urbanişti. Aplicaţia din Cluj este similară cu cea pentru Budapesta, ne focusăm pe industriile creative”, explică Zoltan Acs, unul dintre responsabilii de proiect. Aplicaţia e gândită multi-lingv: română, maghiară şi engleză.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu