Închide

Patrick Ciorcilă, investitor, Radisson Blu Cluj: Pentru anul viitor ne aşteptăm la un grad mediu de ocupare al hotelului de 70%. Un hotel sub un brand internaţional atrage mult mai uşor clienţii faţă de un hotel individual

Economie by Actual de Cluj - sept. 27, 2022 0 131

Hotelul Radisson Blu Cluj este prima unitate de cinci stele sub un brand internaţional din Cluj, iar investiţia totală a ajuns la circa 26 milioane de euro. Clădirea în care activează Radisson Blu Cluj este fostul hotel Sport, care a trecut printr-un amplu proces de renovare.

Patrick Ciorcilă, investitor al Radisson Blu Cluj, spune că se aşteaptă la un grad mediu de ocupare de 70% pentru anul viitor, deşi nivelul ideal pentru un hotel este de 80%, un astfel de grad ar fi greu de atins având în vedere că turismul din oraşul Cluj-Napoca are o anumită sezonalitate. „Anul acesta nu putem vorbi de un grad de ocupare coerent pentru că am deschis la mijlocul anului, în primele două luni am fost în proces de soft opening, dar anul viitor avem un target de peste 70%, însă un target ideal pentru un hotel este către 80%, dar e foarte greu pentru că nu este un oraş turistic precum sunt cele din vestul Europei“, spune Patrick Ciorcilă, în cadrul emisiunii ZF 15 mi­nu­te cu un antreprenor.

Hotelul Radisson Blu din Cluj este de fapt fostul hotel de două stele Sport, care a trecut printr-un proces de renovare pentru a putea fi transformat într-un hotel de cinci stele. Patrick Ciorcilă spune că din momentul achiziţiei clădirii şi până la deschiderea actualului hotel a durat circa şase ani, iar investiţia totală s-a ridicat la 26 milioane euro, peste aşteptările iniţiale.
https://www.zf.ro/embed/21189657?shareLink=www.zf.ro/zf-15-minute-cu-un-antreprenor/zf-15-minute-antreprenor-patrick-ciorcila-investitor-radisson-blu-21189657&autoplay=1

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare