Închide

Pas înainte în controversatul proiect de management al gunoaielor din Cluj: stațiile de transfer sunt recepționate după lucrări de 14,4 milioane de lei

Administrație by Actual de Cluj - apr. 01, 2016 0 261

Pas înainte în controversatul proiect al centrului de management integrat al gunoaielor din Cluj: Consiliul Județean a anunțat că sunt gata lucrările la cele trei stații de transfer din proiect, la Gherla, Huedin și comuna Mihai Viteazu.

Stațiile de transfer adună gunoaiele din zonă le compactează și le transportă la rampa de gunoi a județului, lângă Cluj-Napoca. Lucrările la cele trei stații au fost recepționate ieri și miercuri după un contract de nu mai puțin de 14,4 milioane de lei la care se adaugă un sfert din sumă ca TVA. Costurile se referă strict la stațiile de transfer și acestea vor crește după ce în perioada următoare vor fi cumpărate camioane, containere şi un echipament de presare fix.
Potrivit proiectului, stația de transfer Huedin va avea o capacitate de aproximativ 11.695 de tone/an. Stația de transfer Mihai Viteazu va avea o capacitate de aproximativ 58.278 de tone/an, în vreme ce cea din Gherla va avea o capacitate de aproximativ 36.273 de tone/an.

Amintim, valoarea totală a proiectului CMID este de 229,9 milioane de lei fără TVA. Cu acești bani ar urma să fie construit depozitul ecologic de deşeuri, o staţie de sortare şi staţie de tratare mecano-biologică lângă Cluj-Napoca, construcţia celor trei stații de transfer, drumuri de acces către acestea, închiderea și ecologizarea rampei de gunoi existente, furnizarea de echipamente plus, în mediul rural, 21.000 de unități individuale de compostare a gunoiului, cu o capacitate de 220 de litri – adică niște containere de gunoi, doar că mai mari.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare