Închide

Parkinguri pentru biciclete în toate cartierele Clujului. În 2022 sunt programte șapte astfel de parcări publice securizate

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 28, 2022 1 433

Primăria va amenaja locuri sigure pentru biciclete în care acestea pot fi depozitate. Primele containere au fost amplasate deja în cartierul Între Lacuri.  În luna mai a acestui an vor fi finalizate șapte asemenea containere de depozitare, estimează oficiali ai municipalității.

„Asigurăm parcări pentru biciclete în toate cartierele municipiului. În această etapă vom amenaja 350 de locuri de parcare pentru biciclete. A fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru construcția de containere pentru depozitarea bicicletelor în șapte locuri din municipiu. Capacitatea lor este de 50 de biciclete. Este vorba de amplasamente pe străzile Fântânele 59, Donath 194, Primăverii 2, Brateș 16, Nirajului – Aurel Vlaicu 60, Mureșului 56 – 58 și în parkingul Hașdeu. Până la sfârșitul anului urmează să mai identificăm și alte locații pentru extinderea acestui proiect. „, a spus viceprimarul Dan Tarcea, citat de radiocluj.ro.

Locurile de parcare în spațiile securizate se închiriază de la Primărie pe baza unui abonament anual, pe bază de cerere, așa cum se întâmplă și cu locurile de parcare pentru mașini. Prețul unui abonament de de 50 de lei pe an.

„Aceste parcări sunt destinate locuitorilor care stau în proximitate. În baza unei cereri care se poate depune fie pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, fie fizic la ghișeele oricărui sediu al Primăriei, se obține un astfel de loc pentru care abonamentul anual este de 50 de lei. Deci, fiecare cetățean care dorește un loc de parcare pentru biciclete poate obține un astfel de spațiu, evident în măsura în care aceste locuri sunt libere, nefiind deja repartizate”, a mai arătat Tarcea, citat de aceeași sursă.

Containerele pentru depozitarea bicicletelor sunt locuri sigure, dotate cu camere de supraveghere, în care accesul se face pe bază de cartelă.

„Discutăm de un miniparking pentru biciclete care se încadrează foarte bine în zonă. E o construcție metalică, frumoasă în care bicicletele sunt legate, au un sistem de siguranță în interior. Accesul în aceste containere se face pe bază de cartelă, sunt supravegheate cu camere video. Până acum nu am avut niciun fel de probleme sau de reclamații. De aceea noi le și numim “parcări sigure pentru biciclete”, a mai precizat viceprimarul.

Construcția celor șapte parkinguri pentru biciclete a fost licitată la 1,34 de milioane de lei, darea lor în folosință fiind programată pentru începutul acestei veri.

Un comentariu

Scrie un comentariu