Închide

Parcul etnografic din Cluj, primul din țară, se extinde cu zeci de hectare

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 06, 2019 0 227

Veste bună pentru clujeni, care vor avea un parc nou de mari dimensiuni în zona pădurii Hoia, după ce secția exterioară a muzeului etnografic se va extinde cu câteva zeci de hectare, iar aleea asfaltată unde acum circulă mașini spre pădurea Hoia va deveni pietonală.

Suprafața totală numără 77 de hectare iar extinderea e administrată de Consiliul Județean Cluj și de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, proprietarii celor două parcele de teren ce vor fi amenajate. ”Practic, sunt două proiecte care reunite vor însemna peste 77 de hectare de spaţiu verde cu amenajări destinate publicului. În acest spaţiu foarte mare sper să putem dezvolta încă două proiecte foarte importante pentru noi, un centru de conservare şi de restaurare a patrimoniului şi un Parc al Etnografiei Intergalactice, extrem de interesant pe plan internaţional, care pleacă de la povestea cu OZN-urile şi fenomenele paranormale din Pădurea Hoia-Baciu şi care îşi propune să îl conducă pe vizitator în diverse spaţii culturale”, explică directorul muzeului, Tudor Sălăgean.

Lucrările costă 16 milioane de euro și ar urma să fie gata în cel mult trei ani. Între altele, de exemplu, pășunea folosită în urmă cu câteva decenii la serbările câmpenești va face parte din acest parc iar aleea asfaltată ce duce în pădure va fi transformată în alee pietonală. Terenurile sunt în proprietatea CJ Cluj și USAMV Cluj iar reprezentanții celor două instituții au prezentat ieri proiectul comun chiar în secția în aer liber a parcului etnografic.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu