Închide

„Pac-Pac”: Au început accidentele pe cea mai lăudată stradă proaspăt modernizată din Cluj

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mai 20, 2020 3 1398

Clujenii au semnalat astăzi că, deja, s-a început distrugerea copăceilor de pe principala arteră de trafic din cartierul Bună Ziua, arteră proaspăt modernizată și că accidentele se țin lanț.

Deja, de la inaugurarea arterei, în 15 mai (cu o lună și jumătate mai repede de teremenul de constrat) s-au făcut observații privind marcajele făcute pe arteră sau în privința siguranței pistelor de biciclete. Acum clujenii semnalează că deja copacii de pe arteră au început să fie distruși de acidente rutiere. Și așa, municipalitatea nu a plantat toți cei 110 copaci din proiect, ci doar 63. Pentru restul s-ar căuta soluții de amplasare având în vedere că primarul Emil Boc și viceprimarul Dan Tarcea au fost ridiculizați după ce și-au făcut poze de la acțiunea de plantare în care apăreau plantând copaci în mijlocul trotuarelor de pe Bună Ziua.

Bună Ziua este principala arteră de trafic din cel mai nou și haotic cartier al Clujului dezvoltat după anii 2000, are 1 kilometru și avea 2 benzi de trafic și trotuar numai pe o parte. Șantierul de lărgire a arterei a început în iulie 2019.

Costurile pentru supralărgirea și modernizarea traseului de 1 kilometru (care deservește cartierul Bună Ziua edificat după 2000 în Cluj-Napoca) cunoscută ca strada Bună Ziua sunt de peste 20 de milioane de lei (care merg, după cum a declarat Boc, cu licitație, către Regia Primăriei de Administrare a Domeniului Public). La acestea se adaugă alte 1,3 milioane de lei pe care Primăria le-a plătit pentru exproprierea a 64 de parcele necesare pentru lărgirea arterei.

Strada Bună Ziua era folosită ca centură de ocolire a Clujului, înainte de a se face centura de diamant Vâlcele-Apahida. Are două benzi de circulaţie şi trotuar parţial pe o parte,iar studiile noi au arătat că deja capacitatea de trafic este depășită încă din 2016. La două benzi și un trotuar a fost adusă tot de Primăria Cluj, care a modernizat-o în timpul administrației Apostu, acum circa 8 ani.

După modernizarea care trebuie să se încheie potrivit contractului în iulie 2020, Bună Ziua va avea trei benzi de circulație, două dintre acestea cu sens de mers înspre Calea Turzii, pistă de biciclete și două trotuare.

3 comentarii

 1. o ia razna lumea.
  ce e cu formularile astea ” s-a inceput distrgerea copacilor”
  un accident e accident. sa speram ca oamenii nu au patit nimic.
  orice altceva ( fie el si copac) se repara/indreapta/replanteaza.

 2. Accidente se intampla oricand.
  Care e esenta articolului? Ca se intampla accidente pentru ca e pre buna soseaua?
  Daca se intampla pe soseaua veche care era concluzia?
  Poate e mai interesant sa vedem pretul per km…..

Scrie un comentariu