Închide

[P] La Cluj s-a deschis Centrul Medical de Podiatrie: primul centru medical din România dedicat îngrijirii piciorului

ActualitateSocial by Actual de Cluj - nov. 27, 2015 0 2151

Primul centru medical pentru îngrijirea piciorului din România – Centrul medical de Podiatrie – funcționează din această toamnă la Cluj-Napoca. Un concept în premieră în țara noastră, centrul reprezintă un model de abordare holistică interdisciplinară în îngrijirea piciorului: servicii specializate, personal medical excelent pregătit, aparatură performantă și standarde ridicate de excelență. Tot pentru prima dată în România, centrul oferă și asistență podiatrică la domiciliu, prin intermediul serviciului mobil care se deplasează la cerere acasă la pacient, în spitale, clinici, centre de recuperare, aziluri de îngrijire a vârstnicilor.

Centrul Medical de Podiatrie (12)

Pacienții noului centru sunt în primul rând persoanele cu diabet, care dezvoltă deseori complicații cu urmări devastatoare, cum sunt ulcerațiile și amputațiile. Potrivit statisticilor medicale, în România se efectuează zilnic, în medie, 62 de amputații în rândul persoanelor cu diabet (adică o amputație la fiecare 20 de minute).
„Prin Centrul Medical de Podiatrie urmărim să le oferim o viață mai bună persoanelor cu diabet și să contribuim la reducerea numărului de amputații. Ne-am constituit ca o echipă multidisciplinară, care include medici diabetologi, neurologi, chirurgi, reumatologi, dermatologi, specialiști în medicina de familie și podiatri (specialiști în îngrijirea piciorului), care să realizeze tratamente personalizate și cât mai puțin invazive. Îngrijirea se realizează în sistem ambulator, fără spitalizare. În premieră, realizăm terapia umedă a plăgilor cu pansamente inteligente, cu rezultate spectaculoase în situațiile grave, deseori la limita amputațiilor. Suntem primul centru privat care folosește pentru tratarea leziunilor un aparat de terapie prin presiune negativă. Un alt domeniu care ne preocupă este evaluarea neuropatiei autonome cardiace, una dintre complicațiile «silențioase», însă redutabile, ale neuropatiei diabetice”, a declarat medicul Bogdan Florea, directorul Centrului Medical de Podiatrie.

Centrul Medical de Podiatrie (3)

Asistența specializată oferită de Centrul Medical de Podiatrie nu se limitează doar la persoanele cu diabet. „Aceeași grijă și competență o avem și pentru sportivii de performanță sau amatori, oamenii activi social, copiii sau adolescenții la care tulburările de statică sau de kinetică a piciorului le afectează dezvoltarea armonioasă și pentru care nu trebuie pierdut timpul. Medicii specialiști în medicină sportivă, ortopedie, pediatrie, medicină generală au înțeles deja aceste nevoi de corecție timpurie și sperăm într-o bună colaborare”, a completat medicul Bogdan Florea. Echipa medicală este formată din medici și asistenți medicali specializați și asigură asistență performată în: Podiatrie, Diabet, nutriție și boli metabolice, Chirurgie, Neurologie, Medicină de familie, Dermatologie, Reumatologie. Centrul oferă și investigații de Ultrasonografie, EMG, EEG. Aparatura medicală include aparate folosite pentru prima dată în România, cum ar fi SudoScan și CardioSys.
Centrul medical de Podiatrie este situat pe strada Iuliu Moldovan nr. 10 și este deschis de luni până vineri între orele 10 și 19 și sâmbătă de la 10 la 15. Programările se pot face telefonic, la numerele 0742.222.353 și 0364.805.701. Mai multe informații sunt disponibile pe site: www.clinicapodiatrie.ro. Primii o sută de pacienți care se vor prezenta pentru tratament la centru vor primi gratuit o pereche de șosete special concepute pentru persoanele cu diabet.

Centrul Medical de Podiatrie (7)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare