Închide

”Operațiunea sparanghelul” de pe aeroportul din Cluj, puricată de o comisie parlamentară

Sănătate by Actual de Cluj - iul. 01, 2020 0 237

Parlamentul a înființat o comisie ca să verifice evenimentele de pe aeroportul din Cluj când, în plină pandemie de coronavirus, mii de persoane au zburat în Germania, la cules de sparanghel.

Constituirea comisiei de anchetă a fost aprobată de plenul reunit cu 223 voturi „pentru”, 74 „împotrivă” şi 40 de abţineri. Comisia va verifica legalitatea deplasării celor aproximativ 2.000 de cetăţeni români, în noaptea de 8 spre 9 aprilie, din localităţile lor de origine, unele aflate în carantină cu strictă supraveghere militară, la Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” din Cluj Napoca, în condiţiile în care ordonanţa Militară nr. 2 ”indica foarte clar excepţiile de la interdicţia deplasării persoanelor fizice”. Totodată comisia urmărește să identifice persoanele care au dat ordine dispozitivelor de control ale Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării Naţionale ca aceste transporturi să nu fie oprite în trafic şi supuse controlului în noaptea dintre 8 şi 9 aprilie 2020.

Citește și:

FOTO/VIDEO Îmbulzeală incredibilă în Aeroportul din Cluj. Aproximativ 2000 de români s-au înghesuit azi unul lângă altul în timp ce așteptau să plece la muncă în străinătate

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu