Închide

Olimpicii: Tinerii din România au obținut șapte medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori. Una vine la Cluj

ActualitateEducaţieITTop News by Kristina Reştea - sept. 24, 2022 0 217

 

Tinerii din România au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune de onoare la cea de-a șasea ediție a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI), a anunțat Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), care pregătește olimpici pentru competiții. Competiția s-a desfășurat în această săptămână, în Ucraina, online.

Au fost 172 de concurenți din 32 de țări.

Premiile și premianții:

  •  SAVU Ștefan Cătălin, C.N. “I.L. Caragiale” / CJEX, Ploiești, AUR
  • VOICU Mihai Valeriu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, AUR
  • CHENGLIN Shang, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, ARGINT
  • REBENGIUC Mircea, C.N. de Informatică “Tudor Vianu”, București, ARGINT
  • DUMITRU Alexandru, C.N. “I.L. Caragiale” / CJEX, Ploiești, ARGINT
  • DIMA Alexandru, Școala Gimnazială Internațională “Spectrum”, Cluj Napoca, ARGINT
  • GUBA Daniel, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, BRONZ
  • MATEESCU Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, Mențiune de Onoare

Team Leader a fost Bunget Mihai, C.N. “Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu, iar Deputy Leader: Iordache Ioan-Bogdan, Universitatea București.

Aceste rezultate vin după performanța de acum trei săptămâni de la Balcaniada de Juniori de la Dorohoi, spun reprezentanții SEPI.

Aceștia notează că România rămâne pe primul loc în clasamentul pe țări și singura țară care obține medalie de Aur la fiecare ediție desfășurată. De asemenea, Ștefan Savu obține a doua medalie de Aur la EJOI, după cea de anul trecut, la Ploiești.

Echipele României au fost găzduite de către clubul de pregătire pentru performanță “Nerdvana” din București, care a organizat în condiții foarte bune evenimentul.

Conform datelor postate de organizatorii, dintre tinerii de Top 5, doi sunt români:

 

Sursa: Ejoi

“Fără a minimiza performanțele concurenților din celelalte țări participante, am încercat să îmi explic ce au avut copiii români în plus. A devenit de notorietate că avem în țară antrenori de foarte mare valoare, că există centre extrem de puternice de pregătire, că selecția este una profesionistă, că suportul moral venit din partea părinților are rolul său incontestabil. Totuși, fără a exclude nimic din acești factori decisivi, parcă lipsește ceva din ecuație. Ce au avut Ștefan, Mihai & CO în plus. Care a fost ingredientul suplimentar care a adus România pe poziția de campioană. Opinia mea este că acel ingredient secret are un nume: continuitate“, a scris pe Facebook profesorul de informatică Adrian Panaete, coordonator al loturilor de informatică la seniori, profesor antrenor al olimpicilor, citat de Edupedu.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.