Închide

OFICIAL: Premierul Ludovic Orban va cere prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - iun. 13, 2020 0 306

Premierul Ludovic Orban a anunţat sâmbătă că va cere prelungirea stării de alertă cu 30 de zile şi şi-a exprimat încrederea că va exista o majoritate în Parlament care să înţeleagă necesitatea acestui demers. El îi transmite liderului PSD, Marcel Ciolacu, că decizia de prelungire a stării de alertă nu este politică, ci este fundamentată ştiinţific, transmite digi24.ro.

„Vom cere (n.r. – prelungirea stării de alertă) pentru 30 de zile. Am încredere că va exista o majoritate în Parlament, care să înţeleagă nevoia prelungirii stării de alertă şi care să înţeleagă faptul că nu pot să pună în pericol viaţa şi sănătatea românilor numai ca să obţină câştiguri ieftine, de natură politico-electorală”, a declarat Ludovic Orban sâmbătă, în Piaţa Universităţii.

El a adăugat că nu a discutat cu cei din PSD pe această temă.

„Nu am avut nicio discuţie cu cei din PSD”, a răspuns Orban la întrebarea jurnaliștilor.

Totuși, premierul îi transmite liderului PSD că decizia de prelungire a stării de alertă nu este politică, ci este fundamentată ştiinţific. Declarația vine după ce Ciolacu a spus că Guvernul modifică numărul cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus în funcție de interesele politice.

„În momentul în care noi am anunţat că ne gândim dacă votăm sau nu prelungirea stării de alertă, au explodat îmbolnăvirile”, a spus președintele PSD, vineri seara, la Antena 3, potrivit Mediafax.

„Nu am ce să comentez, nu există nicio legătură între declaraţii şi răspândirea epidemiei, mesajul meu este simplu, decizia de prelungire a stării de alertă nu este politică, ci e o decizie care este fundamentată ştiinţific, care are în spate considerente privind sănătatea publică, care este singura soluţie, o soluţie indispensabilă care să permită autorităţilor şi specialiştilor să apere sănătatea şi viaţa românilor”, a spus Orban, întrebat cum comentează declaraţiile lui Ciolacu, relatează Agerpres.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare