Închide

Oamenii lui Boc și Buda, prinși în timp ce se dădeau USR-iști, împărțind fluturași mincinoși

ActualitateOpiniePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - apr. 26, 2019 1 2187

E mare disperarea în rândul liberalilor lui Emil Boc, Daniel Buda și Rareș Bogdan (acesta, proaspăt intrat în PNL, direct pe locul 1, pe lista candidaților PNL la europarlamentare). Toate sondajele arată că la Cluj, partidul lui Boc va lua o bătaie cruntă de la USR-PLUS, în cadrul alegerilor europarlamentare, din 26 mai. În consecință,  liberalii apelează la tehnici jalnice, în speranța că mai pot întoarce din drum electoratul USR-PLUS. De câteva săptămâni, în Cluj au început să circule fluturași cu sigla USR-PLUS, conținând mesaje micinoase. Unul dintre mesaje era că „avortul trebuie să fie obligatoriu pentru 92% dintre români”: „Avortul trebuie să fie mandatoriu şi obligatoriu pentru familiile care nu au un venit mediu, pentru familiile care nu pot asigura creşterea sau hrănirea corespunzătoare a copilului, pentru familiile în care nici unul dintre cei doi parteneri în creşterea şi educaţia copilului nu are un loc de muncă”.

Toată lumea bănuia că în spatele acțiunii de compromitere a USR s-ar afla PSD-iștii, însă, ieri, surpriză, doi membri PNL Cluj au fost fugăriți printr-un cartier clujean, în timp ce împărțeau acești fluturași (vezi video jos). Din imagini reiese că unul dintre tineri e nimeni altul decât Alexandru Piticar – vicepreședintele organizației clujene a tinerilor liberali, omul aflat în directa subordine a Mariei Forna (apropiata și consiliera liderului PNL Cluj, Daniel Buda, candidatul pe locul 4, pe lista PNL, la alegerile europarlamentare – foto în mijloc).

Ipocritul Daniel Buda vorbește despre politici europene, iar el la Cluj fentează electoratul

Președintele PNL Cluj, Daniel Buda (cu un mandat de europarlamentar la purtător – foto jos) e un celebru arhinecunoscut în memoria electoratului clujean (potrivit sondajelor de opinie, care-l plasează la o cotă foarte joasă la capitolul notorietate, în ciuda faptului că e „politician” cu o vechime în spate de ani de zile). În schimb, Buda excelează la capitolul afaceri imobiliare și la capitolul influență în rândul unor structuri ale statului, fiind totodată fratele de cruce al primarului Emil Boc, cu care face echipă de la începuturi, și cu care se sprijină reciproc în toate problemele politice și administrative. Până la acest moment, lui Buda i-a fost simplu să parvină și să se mențină în funcții politice, motiv pentru care omului îi este imposibil să accepte că vremurile se mai schimbă. În calitatea sa de candidat pentru un nou mandat de europarlamentar, dar și ca lider al organiazației PNL Cluj, nu îi este ușor să accepte că partidul său va lua bătaie, astfel că a autorizat acțiunea distribuirii fluturașilor mincinoși, punându-și oamenii să se dea membri ai USR, în ideea că dacă inventează mesaje mincinoase în numele acestei formațiuni politice, va putea să schimbe soarta votului din 26 mai. În imaginea de jos – în mod ironic – Buda alături de Rareș Bogdan (fostul jurnalist, intrat ca locomotivă pe lista PNL, pentru alegerile europarlamentare), și primarul Clujului, Emil Boc, discutând cu tinerii despre „valorile europene” care ar trebui să ne definească.

Tânărul liberal s-a speriat și a fugit de USR-istă. A aruncat fluturșaii care-l incriminau în boscheți

Tânărul care a fost surprins, ieri, în timp ce împărțea fluturași cu mesaje mincinoase, în numele USR, este Alexandru Piticar – vicepreședinte în cadrul organizației de tineret a PNL Cluj. Piticar este amic bun cu președintele organizației, Cristian Ciuta (încercuiți în imaginea de mai jos, alături de Daniel Buda). Cei doi sunt coordonați de liderul de tineret de la nivel național, Maria Forna (consiliera lui Daniel Buda).  Piticar s-a speriat și a luat-o la fugă, când a fost abordat de o simpatizantă a USR-PLUS (vezi video jos). El ar fi aruncat fluturașii în boscheți, în momentul în care a conșetientizat că se poate alege cu dosar penal. Reprezentanții USR au anunțat că vor face plângere penală la Poliție și la Parchet.

Impostorii Clujului

Persoanele care, de două săptămâni, împart prin Cluj-Napoca fluturașii falși cu însemnele Alianța 2020 USR PLUS, au fost surprinse în flagrant.Rugăm pe toți cei care recunosc persoanele din imagini să ne contacteze imediat, pentru a-i da pe mâna Poliției!

Publicată de USR Cluj pe Joi, 25 aprilie 2019

Un comentariu

  1. Meritele cele mai mari din toata situatia asta este a doamnei-domnisoarei care l-a filmat pe individul ala si pe colegul lui! Tot respectul pentru ea, pentru curaj si initiativa. Mai nou femeile sunt mai barbatoase decat barbatii in sine, care iata, care sunt niste lasi.

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare