Închide

O universitate din Cluj vinde cireșe din producția proprie, face târg special. ”Avem cantități mari”

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 07, 2021 3 2418

O universitate din Cluj vinde cireșe din producția proprie, face târg special.

E vorba de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, ce anunță că organizează un târg de vânzare de cireșe din producția proprie, primul de gen. Târgul va fi amenajat la Stațiunea de Cercetare Horticolă din Gheorgheni, de unde provin și fructele. Prețul – 6 lei / kg.

Târgul are loc între 13 și 15 iulie. ”Recolta bogată din acest an și calitatea fructelor permite stabilirea unui preț la vânzare de 6 lei/kg, iar timp de trei zile, între 13-15 iulie, orele 10 – 18, cireșele se pot achiziționa din interiorul SCH, în fața clădirii principale, unde vor fi amenajate standurile”, anunță universitatea. ”Pentru că avem cantități mari de fructe coapte și gustoase, ieșim din magazine și facem vânzarea în aer liber. Cireșele vor fi recoltate în ziua vânzării, iar noi putem să mai transmitem că le-au fost aplicate tratamente fitosanitare minime, tocmai pentru a avea fructe cât mai sănătoase”, spune directorul stațiunii, biologul Lukacs Lehel. ”Cireșele sunt din soiuri care se pretează și la consumul obișnuit, dar și pentru conserve pentru iarnă, în special dulcețuri și compoturi”.

3 comentarii

  1. Bravo,sunteți niște oameni DESTEPTI,ROMANI ADEVĂRATI, VA FELICITA UN OM TRECUT prin viața.Daca nu aveti bani de reclamă scrieti cu cardioca peste tot BRAVO, BRAVO.

Scrie un comentariu

Articole similare