Închide

O universitate din Cluj scoate la vânzare pomi și arbuști fructiferi, dar și trandafiri, crizanteme, legume și fructe din producția proprie

Educaţie by Actual de Cluj - oct. 18, 2021 0 1761

O universitate din Cluj scoate la vânzare pomi și arbuști fructiferi, dar și trandafiri, crizanteme, legume și fructe – toate din producția proprie.

E vorba de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, în administrarea căreia se află Stațiunea de Cercetări Horticole din Cluj; aici se cultivă, și se vând de azi, pomi și arbuști fructiferi, crizanteme la ghiveci, butași de trandafiri din mai multe soiuri și alte plante dendrologice, stoloni de căpșuni, precum și legume și fructe, toate din producția proprie.

De azi la Stațiunea de Cercetare Horticolă se vând, în magazinul din Gheorgheni, pomi fructiferi – măr, păr, prun, cireș, cais, piersic, vișin și gutui la prețuri  de 12 sau 16 lei, nuc și alun la 40 de lei bucata, arbuști fructiferi – zmeur, mur, cătină și coacăz negru la prețuri între 10-15 lei, stoloni de căpșuni  la 1,5 lei sau 4 lei, un număr de 21 de soiuri de trandafiri, inclusiv soiuri create la stațiunea de cercetări horticole la prețul de 15 lei, și alte plante sau arbori – liliac, stejar, salcâm, dud, și conifere – taxus și tuia.
La magazinul SCH se mai găsesc legume și fructe de sezon, care sunt recoltate zilnic. Tot de azi, dar la sera stațiunii în Mănăștur, a început vânzarea crizantemelor la ghiveci, la prețuri între 5 și 50 de lei în funcție de mărimea plantei, dar și a altor plante ornamentale, ca lavanda la ghiveci sau roinița.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare