Închide

O universitate din Cluj organizează în Delta Dunării a zecea ediție a unei conferințe internaționale dedicate studiului căpușelor, cu 200 de participanți din 40 de țări

Educaţie by Actual de Cluj - aug. 26, 2022 0 113

O universitate din Cluj organizează în Delta Dunării a zecea ediție a unei conferințe internaționale dedicate studiului căpușelor.

E vorba de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, ce organizează, în perioada 29 august – 2 septembrie în Delta Dunării, un eveniment internațional de anvergură, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare ”Delta Dunării” din Tulcea, cu două sute de cercetători din 40 de țări de pe toate continentele. ”Congresul este unul dintre cele mai mari evenimente științifice la nivel mondial dedicate căpușelor și bolilor transmise de acestea”, spune organizatorul Andrei Mihalca, de la Departamentul de Parazitologie și Boli Parazitare al universității. ”Se organizează, în general, o dată la trei ani. Ediția anterioară a avut loc la Cairns, Australia. Programul include două sute de prezentări științifice care abordează tematici precum ecologia și epidemiologia căpușelor și bolilor transmise de acestea, genetică și genomică, taxonomie, evoluție, modelare spațială, diagnostic, tratament, imunitate și vaccinuri”. Din bugetul congresului s-au oferit patru burse de participare unor tineri cercetători, care provin din Spania, Italia, Nigeria și Costa de Fildeș.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare