Închide

O universitate din Cluj lansează … soiuri de vinuri, le prezintă la festivalul de specialitate din parcul central al Clujului

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 22, 2022 0 277

O universitate din Cluj lansează … soiuri de vinuri, le prezintă la festivalul de specialitate din parcul central al Clujului.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, ce deține o podgorie în Sibiu, anunță azi că lansează vinurile Orange Optimus și Secas, la Central Park Wine Festival, unde participă cu șapte etichete de la stațiunea viticolă pe care o are în proprietate, Vinea Apoldia Maior.

Central Park Wine Festival are loc în acest an între 25 și 28 august, în parcul central din Cluj-Napoca. Între cele șapte etichete de vinuri, provenite de la stațiunea viticolă a universității, Vinea Apoldia Maior, se numără monosepajul Orange Optimus și cupajul Secas, care vor fi prezentate în premieră. ”Iubitorii de vinuri, deja familiarizați cu oferta USAMV Cluj-Napoca, vor regăsi la standul nostru de la Central Park Wine Festival monosepajele Traminer Roz, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, alături de cupajele Eruditus și Docentus”, transmite universitatea. ”Vinurile de la Vinea Apoldia Maior îmbină tradiţia locală îndelungată cu modernitatea cultivării viţei de vie, cu specificul solurilor și al condițiilor unice de microclimat, cu rafinamentul unor clone deosebite de soiuri nobile și cu știința, dragostea și răbdarea cu care au fost produse și asamblate de către oenologi. Sunt vinuri apreciate datorită prospețimii, fructuozității, fineții și bogăției de arome, potențate de o aciditate mai ridicată. Ne-am propus prin aceste vinuri, primele lansate în 2020, să contribuim la renașterea tradiției vitivinicole multiculturale a zonei într-o nouă dimensiune științifică și tehnologică”, transmit specialiștii universității
La ediția din 2022 a Central Park Wine Festival vor fi prezente și alte crame cu vinuri premium și de consum din România, Italia, Franța, Spania, Argentina, Chile sau Portugalia. Pe agenda festivalului se află și show-uri de live cooking, zone de degustare și food truck, muzică live sau secțiuni dedicate copiilor.

O universitate din Cluj cumpără podgorie pe zeci de hectare, vrea să facă vin sub marcă proprie

Nici un comentariu

Scrie un comentariu