Închide

O universitate din Cluj în consultarea publică privind folosirea inteligenței artificiale în administrație

Educaţie by Actual de Cluj - iul. 14, 2021 0 73

O universitate din Cluj e parteneră în procesul de consultare publică privind folosirea inteligenței artificiale în administrația publică locală.

E vorba de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, parteneră în prima etapă a procesului de consultare publică inițiat azi de Autoritatea pentru Digitalizarea României. ”Inteligența Artificială are capacitatea de a revoluționa activitatea administrației publice”, spune președintele ADR, Octavian Oprea. ”Datorită AI, vom putea beneficia de servicii publice mai bune, de sisteme de transport mai sigure, de produse și servicii personalizate, mai ieftine și mai durabile. De asemenea, AI va duce la apariția unor noi profesii, pe măsură ce industriile bazate pe aceste tehnologii se dezvoltă. Obiectivul nostru concret este asigurarea unor servicii digitale de calitate pentru cetățeni și companii. Avem nevoie de o cooperare solidă cu toți stakeholderii, pentru că transformarea digitală a sectorului public se realizează cu aceleași tehnologii din mediul de business. Strategia națională în AI trebuie să fie asumată de toți actorii relevanți din domeniu”.

Inteligența artificială este considerată o tehnologie determinantă a viitorului, ce include creșterea puterii de calcul, generarea și procesarea unor cantități considerabile de date, dar și dezvoltarea unor noi algoritmi. Derulat în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi finanţat din fonduri europene, proiectul va definitiva cadrul strategic național şi instrumentele de finanţare pentru participarea României la reţele şi ecosisteme europene de management al datelor ştiinţifice.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare