Închide

O universitate din Cluj face stațiune științifică la malul Dunării

Educaţie by Actual de Cluj - nov. 09, 2020 0 189

Cea mai mare universitate din țară după numărul de studenți, ”Babeș-Bolyai” din Cluj, anunță azi că inaugurează stațiune științifică pe malul Dunării.

E vorba de stațiunea științifică Danubius din Coronini, județul Caraș-Severin, realizată prin transformarea Campusului Universitar Coronini, în urma preluării prin absorbție, de către UBB, a universității ”Eftimie Murgu” din Reșița. ”Stațiunea UBB – Danubius a fost dotată deja cu două laboratoare științifice, fiecare coordonat de una dintre facultățile UBB, dar în care sunt și pot fi implicați specialiștii din oricare dintre cele 22 de facultăți ale Universității”, arată reprezentanții UBB Cluj.

UBB a absorbit universitatea ”Eftimie Murgu” din Reșița în vara acestui an.  Astfel, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița devine Centrul Universitar UBB din Reșița, ca o extensie a universității din Cluj, cu Facultatea de Inginerie, inclusiv cu o Școală Doctorală, și alte programe academice derulate la Reșița, dar incluse în facultățile UBB din Cluj-Napoca.

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița s-a înființat în 1992, având ca punct de plecare învățământul tehnic superior – Institutul de subingineri înființat în 1971 – și tradiția în inginerie din Reșița, unul dintre cele mai vechi și mai importante centre metalurgice şi constructoare de mașini din România, încă din 1771.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare