Închide

O universitate din Cluj e prima din România în clasamentul american al universităților internaționale, publicat azi

Educaţie by Actual de Cluj - oct. 26, 2021 0 304

O universitate din Cluj e prima din România în clasamentul american al universităților internaționale US News Best Global Universities, publicat azi.

E vorba de universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, urmată de Universitatea de Vest din Timișoara și de universitatea Transilvania din Brașov, după care de Politehnica București și Universitatea București. În clasamentul global, însă, UBB se află pe poziția 675. ”În lume există aproximativ 30.000 de universități și aproximativ 11 rankinguri globale ale universităților acreditate de IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence. Cele 11 rankinguri sunt reunite în țară în Metarankingul Universitar, în care, din 2016, anual, UBB ocupă prima poziție”, spune rectorul UBB Daniel David.

Între cele 11 rankinguri, cele mai importante sunt Shanghai unde UBB e singura din România în 2021, Leiden – unde UBB ocupă prima poziție în țară în 2021, QS – UBB prima din România în 2021, alături de Universitatea din București și Universitatea de Vest din Timișoara, THE unde UBB ocupă poziția a treia la nivel național și aceasta din urmă, US News, unde universitatea din Cluj ocupă prima poziție.
US News Best Global Universities este unul dintre cele mai importante clasamente internaționale care ierarhizează universitățile pe baza performanțelor academice, dar și în funcție de reputația globală și regională a acestora. Clasamentul general US News Best Global Universities include în acest an cele mai bune 1.750 de universități din 90 de țări ale lumii, ale căror performanțe au fost analizate în funcție de 13 indicatori.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare