Închide

O tânără din Bonțida, arestată după un jaf de peste 140.000 de lei

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 17, 2022 0 463

Doi tineri au fost arestaţi preventiv, după ce au dat o spargere în județul Bihor, de unde au furat bani, bijuterii şi bunuri de peste 140.000 lei.

Spargerea s-a comis în noaptea de 23 spre 24 august, după miezul nopţii.

Cei doi, Boldizsar Emőke Szende, o tânără în vârstă de 28 ani din localitatea clujeană Bonţida, şi Florinel Vasile Ţapoveţ, 29 ani, din comuna Bălcăuţi, judeţul Suceava, au intrat în casa din Cihei sărind gardul, potrivit ebihoreanul.ro.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, hoții au furat 80.000 de lei, 124 de grame de bijuterii din aur, diverse articole vestimentare, genți, încălțăminte și articole electronice, cauzând un prejudiciu total estimat la peste 140.000 de lei.

În urma cercetărilor pornite de polițiștii din Băile Felix, hoţii au fost identificaţi zilele trecute iar miercuri, după perchezitii domiciliare efectuate, la locuințele acestora au fost găsite şi o parte din bunurile reclamate ca sustrase.

„Polițiștii din staţiunea Băile Felix i-au prezentat pe cei doi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea și a emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se precizează în informare.

Soluţia nu e definitivă, încă. Florinel Vasile Ţapoveţ a contestat-o, vineri, iar verdictul final îl va pronunţa Tribunalul Bihor.

Bărbatul nu e la prima problemă penală. Conform site-ului Monitorul de Suceava ,în 2017, acesta a fost reţinut în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare din Bulgaria, care îl anchetau pentru trafic internaţional de droguri pe relaţia Turcia Bulgaria, unde a şi fost prins cu 26,5 kilograme de precursori pentru stupefiante. În acelaşi timp, Ţapoveţ era cercetat la acea vreme pentru furt de procurorii din Rădăuţi.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu