Închide

O studentă din Cluj a inventat bomboane împotriva cancerului

ActualitateSănătateSinteză știri locale by Actual de Cluj - mai 23, 2017 1 686

O studentă în anul III la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterniară din Cluj Napoca a inventat niște bomboane din plante cu efect anticancerigen.  Ioana Oprea și-a denumit bomboanele Candy Shield –potrivit Mediafax. Ea susține că dacă am înlocui dulciurile cu aceste bomboane, care conțin doar plante naturale, benefice pentru sănătate, organismul ar câștiga un soi de imunitate pe termen lung.

„Drajeurile Candy Shield sunt sănătoase, fără zahăr, cu adaos de îndulcitor natural, extras din ştevie, pudră de afine şi de turmeric. Am ales afinele şi turmericul pentru proprietăţile lor antioxidante foarte bune şi hepatoprotectoare. În plus, am demonstrat prin studii de laborator că extractul de turmeric distruge celulele canceroase şi inhibă dezvoltarea acestora. Consider că sunt alimente ale viitorului, deoarece, dacă sunt introduse în alimentaţia noastră, în special a copiilor, pot preveni, în timp, dezvoltarea bolilor tumorale, hepatice, a celor celor cardiovasculare, dar sunt bune şi pentru persoanele cu diabet. Înlocuirea dulciurilor zilnice cu astfel de alimente sănătoase, obţinute doar din plante naturale, are un aport benefic pentru sănătatea noastră pe termen lung”, spune Ioana Oprea, citată de Mediafax. Ea a mai indicat ca bomboanele pot fi consumate de copii dar și de adulți. Întreg procesul de producere a bomboanelor nu durează mai mult de două ore.

„Pudra de afine şi cea de turmeric se pun în forme după care jumătăţile se lipesc împreună şi rezultă un drajeu în două culori, roz şi galben. Cred că este posibil să găsesc producători dispuşi să introducă această reţetă în procesele de fabricaţie. Oricum, voi iniţia demersuri pentru brevetarea drajeurilor”, a spus Ioana Oprea.

 

  • Un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare