Închide

O stradă din centrul Clujului va fi înfrumusețată cu sute de ghivece de flori. ”Noi îi spunem Mica Veneție”

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 10, 2021 1 3058

O stradă din centrul Clujului va fi înfrumusețată cu sute de ghivece de flori. ”Noi îi spunem Mica Veneție”, spun reprezentanții asociației care implementează acest proiect.

E vorba de strada Andrei Șaguna din centrul Clujului, care va fi înfrumusețată cu sute de ghivece de flori de către asociația Daisler.  ”Anul acesta ne îndreptăm atenția spre zona străzii Andrei Șaguna, cea căreia noi îi spunem  Mica Veneție – o zonă încântătoare, cu un potențial extraordinar. Suntem convinși că sute de ghivece cu flori vor reuși să o transforme instantaneu. Așa că ne-am gândit să le oferim anul acesta, în luna august, în cadrul proiectului Centrul Verde”, arată președintele asociației, Andi Daisler.

Astfel, o mie de jardiniere cu plante de sezon vor fi donate celor care muncesc sau locuiesc pe această stradă, ”tocmai pentru ca împreună să redăm farmecul străzii Andrei Șaguna – un farmec care nouă ni se pare că provine din orice oraș din centrul și vestul Europei. Practic, încercăm să o cosmetizăm, pentru ca locuitorii orașului și turiștii să vadă zona cu alți ochi”, arată el. Prima livrare va avea loc săptămâna viitoare, în perioada 16-22 august. Anul trecut Centrul Verde a înfrumusețat străzile din zona Pieței Muzeului și a reușit să pună în valoare clădiri care ascund în spatele zidurilor groase o istorie de sute de ani.
Asociația Daisler este un ONG fondat în 2016 la Cluj-Napoca, preocupat de procese de reactivare urbană la nivel național. Asociația Daisler organizează Strada Potaissa – Piața de flori altfel, Lights On – Festivalul de light-art și Blue Monday.

Un comentariu

  1. Buna ziua! Va rog,sa vizitati zona str Taberei, nr 20/C.fostul camin de nefamilisti, electromontaj Cluj. La Pata Rat o sa mai vedeti cum arata interiorul si exteriorul blocului. In forta am zugravit partial et 2, am transformat un tufis din spatele blocului cu o gradina cu flori. Trandafiri,dalii,gladiole. Suntem de toata rusinea Clujului. Presedintele si administratia blocului nu le pasa. Blocul este o ruina( in spatele blocului). Am avut reclamatii,de la femei barfitoare,care nu fac nimic pt infrumusetare. Politia comunitara ma ameninta cu amenzi. Nu le plac florile, le plac buruienile si mizeria.AJUTOR!!! Va multumesc!

Scrie un comentariu