Închide

O secţie a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie intră în şantier

ActualitateSănătate by Actual de Cluj - sept. 05, 2017 0 295

Secția de chirurgie toracică din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” va intra în perioada următoare într-un proces de reamenajare și modernizare, anunţă reprezentanţii Consiliului Judeţean, în subordinea căreia se află unitatea medicală.

Valoarea lucrărilor este estimată la o jumătate de milion de lei. Lucrările ar trebui să dureze maximum șase luni, iar acestea vor consta, în principal, în realizarea unei zone de ambulator, amenajarea unui salon de supraveghere urgențe, realizarea unui nou salon cu baie proprie și cu acces de pe coridorul principal, relocarea spațiului de sterilizare în imediata vecinătate a sălilor de operații, separarea zonei de primire urgențe de restul secției.

În prezent, Secția de chirurgie toracică din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie dispune de 30 de paturi, din care cinci doar în compartimentul ATI, asigurând asistență medicală curativă pentru pacienții cu tumori maligne și benigne, pneumotorax și traumatisme toracice.

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie are 230 de paturi şi este o instituție sanitară de monospecialitate care asigură, prin secțiile clinice și serviciile din structură, asistență medico-chirurgicală, curativă, preventivă și de recuperare a pacienților cu afecțiuni respiratorii tuberculoase – TBC și non-tuberculoase (BPOC, Astm bronșic, patologie tumorală malignă și benignă, pleurezii, supurații bronho-pulmonare).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu