Închide

O școală din Cluj își mută integral cursurile online din cauza coronavirusului, prima în acest an școlar

Sănătate by Mihai Prodan - oct. 04, 2021 0 878

O școală din Cluj își mută integral cursurile online din cauza unei infecții cu coronavirus depistate în școală. Restul de peste patru sute continuă deocamdată cu scenariul ce prevede prezența fizică a copiilor în clase. Este prima unitate de învățământ din Cluj unde se ia această decizie, în acest an școlar. Cauza – s-a îmbolnăvit secretara, iar directorii, care sunt contacți direcți, sunt și cadre didactice. Aici fac cursuri peste două sute de elevi.

O școală din Cluj va funcționa potrivit Scenariului 2, care presupune participarea zilnică în sistem online a elevilor, de astăzi. Alte 442 de unități de învățământ preuniversitar vor adopta scenariul 1 de organizare și funcționare a cursurilor, care presupune participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în școli, după cum arată datele Inspectoratului Școlar Județean. ”E vorba de o școală particulară sanitară unde nu atât elevii sunt problema cât resursa umană, profesorii, secretara, directorul”, spune inspectorul școlar general Marinela Marc pentru actualdecluj.ro. ”Nu e foarte numeroasă dar fiind vorba de personalul didactic care interacționează cu toate clasele – pentru că majoritatea sunt medici cei care predau la postliceal sanitar, au ore la toate clasele, sunt 3-4 clase, doar o clasă pe nivel, au ales să rămână două săptămâni toțui online până trec de perioada de carantinare.

Este vorba de școala postliceală sanitară Feg, care funcționează în incinta Liceului Sportiv din Cluj-Napoca. Aici a fost identificat, de fapt, un singur caz de infecție cu coronavirus, e vorba de secretara școlii. Directoarea Anca Gavriș pentru actualdecluj.ro: ”secretara a făcu Covid, a făcut boala vaccinată fiind cu prima doză, s-a testat, rezultatul a fost pozitiv. Eu și directorul adjunct suntem în contact direcți și am făcut solicitarea (de mutare a cursurilor în online-n.red.). Eu am 24 de ore pe săptămână, nu am cum să merg fizic dacă sunt în contact direct. Avem 250 de elevi la care am foarte multe ore. Cred că am decis corect. Lucrăm de acasă, avem o platformă forte bună. Asta e”.

Este prima școală care suspendă activitatea fizică în clase după decuplarea modului de predare de rata de incidență a infecției, decizie luată de autorități săptămâna trecută. Până atunci au mai fost suspendate cursurile în patru unități administrativ-teritoriale din Cluj, dar doar câte o săptămână, în acest an școlar – e vorba de școlile din Jichișu de Jos, Geaca, Ploscoș și Cătina.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.