Închide

O parte din suporterii Universității Cluj au pus umărul la protestul AUR de la Cluj împotriva restricțiilor

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mart. 29, 2021 1 803

200-300 de oameni (chiar s-au avansat cifre de peste 500 de oameni) au mărșăluit prin Cluj la fel ca în 2017-2018, când oamenii au ieșit din case pentru a milita împotriva intenției Guvernului PSD de a modifica legile Justiției. Atunci, la proteste au participat și oameni din PNL Cluj dar și galeriile de fotbal din Cluj iar protestele s-au transformat în acțiuni anti PSD prin care se cerea demisia lui Dragnea și a Guvernului.

De data aceasta protestul a fost inițiat de AUR, simultan în mai multe orașe din țară și viza măsurile de restricții impuse de Guvern pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri de Covid-19 din România.

Protestul din Cluj a început la Prefectură, unde s-au afișat mesaje împotriva Guvernului Cîțu, anti măsuri de restricție, printre care și purtarea măștilor. O parte dintre cei adunați purtau însă măști. La Prefectură au fost remarcați și membri din galeria Universității Cluj. Aceștia au dus greul protestului și au scandat diferite mesaje atunci când oamenii au pornit prin Cluj-Napoca, de la Prefectură, pe Moților, pe Clinicilor, în Piața Unirii, pe Dorobanților, chiar s-a ajuns și în cartierul Mărăști, ca la protestele din 2017-2018, coloana întorcându-se înapoi în centrul Clujului, pe Bdul 21 Decembrie 1989.

Mesajele de la protestele de acum doi ani s-au scandat din nou: ”Jos Guvernul”, ”Demisia”, ”O dorință sinceră, România liberă”, ”Libertate”, ”Ieșiți din casă, dacă vă pasă” .

Ultrașii ar fi ieșit la proteste să își exprime nemulțumirea că publicul și galeriile sunt interzise pe stadioane de un an de zile în România.

În marș unii au purtat măști, alții și le-au scos în semn de protest. Coloana a ținut traficul pe loc câteva ore bune, circulația fiind restricționată parțial sau total pe traseul ales de protestatari.

Pe rețelele de socializare, participanții au anunțat că au fost la un protest pentru libertate la Cluj sau la un protest anti purtare măști.

Duminică seara, departamentul pentru situații de urgență a făcut un apel pe Facebook la respectarea regulilor și restricțiilor.

Sursa foto: Facebook

 

 

Un comentariu

Scrie un comentariu