Închide

O mamă mândră de gemenii ei, veniți cu greu pe lume, ce surpriză au făcut la Evaluarea Națională

Din județEducaţie by Actual de Cluj - iul. 07, 2022 0 94

Sergiu și Antonia sunt frați gemeni, absolvenți ai clasei a VIII-a la liceul Ana Ipătescu din Gherla. Legătura strânsă dintre ei s-a văzut și la examenul de Evaluare Națională: au obținut medii consecutive, pe podiumul cu cele mai bune rezultate din oraș și din liceu.

Povestea lor este una frumoasă, dar complicată, spune mama lor pentru gherlainfo.ro. „Multi știu ce înseamnă o bucurie, dar puțini știu ce simți la o bucurie dublă. Acești copii au fost speciali încă de la conceperea lor. Au venit pe lume prin fertilizare in vitro, după 19 ani de tratamente și așteptări”.

După mediile obținute la examen, Sergiu cu media 9,85 și Antonia, cu 9,77, ocupă locurile 2 și 3 pe liceu, respectiv locurile 3 și 4 pe oraș.

„Au tratat școala cu multă seriozitate, sunt copii responsabili și au înțeles foarte bine importanța examenului pe care l-au susținut”, explică mama lor. „Pe parcursul anilor de studii, s-au remarcat de multe ori prin rezultatele obținute la diverse concursuri sau olimpiade. De asemenea, rezultatele la învățătură au fost mereu dintre cele mai bune, fiind în fiecare an premianți. Au muncit foarte mult, constant în fiecare an și asta cred că a fost cheia succesului lor. Rezultatele de acum nu au fost o surpriză, se așteptau la rezultate bune. Nu au așteptat notele cu emoție, dar aflarea lor a fost o mare bucurie. Când discutam despre examen, Sergiu spunea mereu: Știu ce știu și știu cât știu. Au avut mereu o cooperare bună cu profesorii, o deschidere din partea acestora și o disponibilitate în a-i ajuta, a face pregătiri. Și noi, părinții, le-am fost mereu alături și i-am susținut la fiecare pas.”

Cu mediile de admitere pe care le au, cei doi elevi ar putea intra la orice liceu din județul Cluj, ei au ales să-și continue studiile în Gherla.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu