Închide

O jumătate de milion de euro pentru singurul spital din Transilvania care tratează bolnavii de coronavirus

Sănătate by Actual de Cluj - mart. 17, 2020 0 293

Singurul spital din Ardeal care tratează bolnavii infectați cu noul coronavirus ar putea primi două milioane de lei, adică o jumătate de milion de euro, în regim de urgență.

Spitalul clinic de boli infecțioase din Cluj ar putea primi două milioane de lei în regim de urgență de la instituția în subordinea căreia se află, Consiliul Județean Cluj; un proiect de hotărâre în acest sens va fi analizat și, după caz, aprobat de consilierii județeni în ședință extraordinară, vineri. ”Aceste fonduri sunt necesare pentru achiziționarea unor echipamente medicale speciale, de urgență, strict necesare combaterii COVID-19”, arată CJ Cluj.

Amintim, la spitalul de boli infecțioase din Cluj sunt aduși toți bolnavii infectați cu noul coronavirus, Covid-19, din toată Transilvania; în plus aici se află singurele echipamente care depistează prezența infecției, astfel că aici sunt aduse sute de probe din tot Ardealul, deși capacitatea e limitată, doar 70 de probe pe zi, iar această capacitate maximă a fost atinsă deja zilnic în ultima săptămână.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare