Închide

O gară din Cluj, modernizată la pachet cu alte 50 în țară, doar studiile de fezabilitate costă peste 10 milioane lei

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 07, 2019 1 341

O gară din Cluj se modernizează după ce Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că a demarat un proiect de modernizare a unui număr de 47 de stații de cale ferată inclus în Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Deocamdată acest program înseamnă lansarea licitaţiilor pentru studii de fezabilitate pentru primele 24 stații de cale ferată din județele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Olt, Dolj, Teleorman, Buzău, Bacău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Constanţa şi Călăraşi. Sucursalele Regionale de Căi Ferate Cluj, Craiova, Constanţa şi Galaţi au lansat procedurile de licitaţie pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru următoarele 24 staţii de cale ferată: Satu Mare, Baia Mare, Jibou, Dej Călători, Beclean pe Someş, Valea lui Mihai, Carei, Salonta, Târgu Jiu, Alexandria, Caracal, Filiaşi, Roşiori Nord, Piatra Olt, Mangalia, Neptun (Hc), Costineşti Tabără, Ciulniţa, Râmnicu Sărat, Adjud, Comăneşti, Făurei, Tecuci şi Mărăşeşti. Aici ar urma să fie modernizate și reparate clădirile, înălțate peroanele și înlocuite instalațiile electrice, sanitare și termice. Doar pentru elaborarea studiilor de fezabilitate costul estimat e de 9,7 milioane de lei fără TVA.

Un comentariu

  1. […] 0 Comentarii  21 sept. 2019   Adăugat de Floreștean Un număr de șapte companii sunt interesate de întocmirea studiilor de fezabilitate pentru lucrările de modernizare a unui lot de nu mai puțin de 47 de stații de cale ferată, lucrări licitate de Compania Națională de Căi Ferate CFR, a anunțat vineri compania de transport. Contractul, doar pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru 44 din cele 47 stații, ajunge la 16,5 milioane lei, plus TVA – adică peste cinci milioane de euro, o sumă considerabil mai mică față de evaluările inițiale. În Cluj din aceste câteva zeci de gări ce vor intra în modernizare se află și gara din Dej. ”Procedurile de licitații organizate de sucursalele regionale de cale ferată Cluj, Craiova, Galați și Constanța pentru cele 24 de stații de cale ferată – Satu Mare, Baia Mare, Jibou, Dej Călători, Beclean pe Someș, Valea lui Mihai, Carei, Salonta, Târgu Jiu, Alexandria, Caracal, Filiași, Roșiori Nord, Piatra Olt, Râmnicu Sărat, Adjud, Comănești, Făurei, Tecuci, Mărășești, Mangalia, Neptun (Hc), Costinești Tabără și Ciulnița -, aflate pe raza județelor Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Bihor, Olt, Dolj, Teleorman, Buzău, Bacău, Brăila, Galați, Vrancea, Constanța și Călărași se află în etapa de evaluare a ofertelor tehnice”, arată CFR într-un comunicat. Citește și: O gară din Cluj, modernizată la pachet cu alte 50 în țară, doar studiile de fezabilitate costă… […]

Scrie un comentariu