Închide

O firmă din județul Bihor a suspendat licitația Consiliului Județean pentru întreținerea pe timp de vară a drumurilor din Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 25, 2022 0 235

Societatrea Trio Andecrij din Varviz, comuna Popești, județul Bihor a obținut o decizie favorabililă de la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) pentru suspendarea licitației inițiate de Consiliul Județean Cluj pentru achiziția lucrărilor de întreținere pe timp de vară a drumurilor județene. Administrația locală județeană a scos la licitație un acord cadru pe 4 ani, împărțit în 5 loturi și estimat, în total, la peste 366 milioane lei. Trio Andecrij a reușit să suspende procedura pentru trei din cele cinci loturi licitate, pe motiv că ajustarea prețurilor prevăzute în documentația de licitație încalcă legislația în vigoare. Administratorul firmei, Crijan Felician Dănuț, este judecat într-un dosar aflat pe rolul intanțelor din Mureș pentru evaziune fiscală (evaziune fiscală, spălare de bani în formă continuată), după cum arată presa locală.

 

 

Consiliul Județean Cluj a lansat licitația pentru achiziția lucrărilor de întreținere pe timp de vară a drumurilor județene în luna martie. La licitație s-a scos un acord cadru pe 4 ani, împărțit în 5 loturi și estimat la peste 366 milioane lei.

 

TRIO ARDECRIJ din localitate Varviz, comuna Popești, județul Bihor a contestat la finalul lunii martie procedura invocând, în principal, faptul că modul de ajustare al prețului contractului din documentația de licitație încalcă legislația în vigoare. Societatea a solicitat supendarea licitației și modificare documentației de licitație.

În aprilie, Consiliul Național pentru Soluționarea Contestației a emis o decizie favorabilă societății, însă doar pentru trei din cele cinci loturi licitate de CJ Cluj, mai precis loturi 2, 4 și 5.

Astfel, forul județean a prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru loturile 1 și 3 până în 10 mai și continuă procedura doar pentru aceste loturi. Criteriul de atribuire îl reprezintă prețul ofertei (92 %) și prezența unui manager de contract (8%). Operatorii economici participanți la procedură au obligația de a nominaliza persoana care va îndeplini atribuțiile de Manager de contract / Coordonator de contract cu studii superioare și cu experiență profesională specifică prin implicarea pe o poziție similară/echivalentă, în cel puțin un contract în domeniul construcțiilor si experiență în această poziție demonstrată prin cel puțin un contract care a avut ca obiect lucrari similare Prin lucrari similare în domeniul infrastructurii de transport rutier sau al unei infrastructuri similare din punctul de vedere al complexității și/ sau utilității se întelege lucrari de întreținere periodică/ lucrări de reparații curente/ lucrări de reparații capitale.

Administratorul firmei Trio Andecrij este Crijan Felician Dănuț, cercetat penal pentru constituirea unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală, dosarul aflânduse pe rolul Tribunalului Mureș ( 115/102/2018), după cum arată gazetadecluj.ro.  Potrivit ultimului bilanț depus la finanțe în 2021, socitatea controlată de Crijan a avut o cifră de afaceri netă de peste 41,9 milioane lei și un profit de peste 1,6 milioane lei realizat cu 26 de salariați. Firma are ca domeniu de activitate transporturile rutiere de mărfuri.

Administrația județeană urmează să reia procedura de licitație pentru loturile 2,4 și 5.

 

Ce lucrări cuprinde contractul

Care sunt drumurile incluse în contract

Foto: DJ 103K Agârbiciu-Dângău Mare-Dângău Mic-Râșca, sursa: apuseni.info

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare