Închide

O femeie rănită grav în accident la Gherla primește despăgubiri de 18.000 de euro. Șoferul vinovat, condamnat cu suspendare

Din județ by Actual de Cluj - nov. 07, 2023 0 197

Judecătorii de la Gherla au dat sentința într-un caz de vătămare corporală din culpă. Într-o seară de martie a anului 2021, un autoturism în care se aflau un soț și o soție, ambii din Gherla, a fost accidentat din spate de un camion, condus de un șofer din județul Sibiu. În urma coliziunii, femeia a fost grav rănită.

În ziua respectivă, un șofer aflat la volanul unui camion DAF, pe strada Clujului, nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de autoturismul din fața sa, condus de șoferul din Gherla, care se afla oprit în fața sa, lângă axul drumului, semnalizând intenția de a vira stânga. Autoturismul a fost lovit în partea din spate și proiectat până pe marginea sensului opus de mers, în afara părții carosabile, într-un stâlp din beton.

Instanţa a apreciat că victima a suferit dureri fizice şi psihice intense şi pe o durată de timp mare şi a determinat partea civilă să nu poată avea o viaţă socială normală, arată gherlainfo.ro. La termenul de 3 noiembrie 2023, judecătorii de la Gherla l-au condamnat pe șoferul vinovat de producerea accidentului la pedeapsa de 6 luni închisoare, cu suspendare pe perioada termenului de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. De asemenea, acesta trebuie să presteze o muncă în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile.

Instanța a obligat firma de asigurare să achite victimei suma de 18.000 de euro, cu titlu de daune morale, precum și a sumei de peste 13.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu