Închide

O femeie prinsă în Cluj săptămâna aceasta cu 1 kilogram de drog 3-CMC (cristal), ascuns în mașină, arestată pentru 30 de zile

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - sept. 29, 2023 0 595

Struț Marieta Ancuța în vârstă de 37 de ani din Bistrița Năsăud a fost depistată cu 1 kilogram de drog de mare risc, 3-CMC (drog sintetic, cunoscut sub numele de cristal), ascuns în compartimentul roții de rezervă, în urma unui control în trafic în Cluj-Napoca, efectuat în 27 septembrie de polițiștii de la Biroul Rutier.

În 28 septembrie, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a femeii pentru 30 de zile, ea fiind cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Recent, o adolescentă de 16 ani din București a murit la Piatra Neamț, după ce a consumat drogul  3-CMC (cristal). Fata ar fi cunoscut un tânăr de 19 ani pe intenet care ulterior s-a dovedit că este un dealer de droguri, care făcea parte dintr-o rețea din Neamț.

Ce este critalul

„Substanța a fost identificată pe piața drogurilor inclusiv sub formă de pulbere, lichide, material vegetal sau hârtie sugativă. 3-CMC este disponibilă în Uniunea Europeană încă din anul 2014 și a fost detectată în 23 de state membre. În cursul anilor 2020 și 2021, au fost confiscate aproximativ 2.500 kg de 3-CMC, ceea ce reprezintă peste 90% din cantitatea totală de pulbere de 3-CMC confiscată de la începutul monitorizării substanței în Europa”, arăta sindicatul Europol. Zeci de persoane au murit ca urmare a intoxicării cu această substanță care are efecte similare cu ale cocainei, însă este cu mult mai ieftină. Când vine vorba de supradozare, simptomele care apar sunt: tulburări de ritm cardiac și respirator, tremur și spasme musculare, hipertermie, insomnie, anxietate, paranoia, dezorientare, halucinații și delir sau convulsii.

Sursa foto: IPJ Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu