Închide

O femeie care a provocat aflându-se la volan un accident pe strada Bucegi din Mănăștur în urmă cu două seri era atât de beată încât ar fi trebuit să se afle în comă alcoolică

Actualitate by Actual de Cluj - mai 11, 2023 0 172

O femeie care a provocat aflându-se la volan un accident pe strada Bucegi din Mănăștur în urmă cu două seri era atât de beată încât ar fi trebuit să se afle în comă alcoolică

Ieri șoferița, o femeie de 31 de ani din Cluj, a fost reținută pentru 24 de ore și cercetată pentru conducerea unui autoturism sub influența alcoolului. Aceasta după ce cu o seară înainte, în 9 mai în jurul orei 22, pe strada Bucegi a fost implicată într-un accident rutier soldat cu pagube materiale. În urma testării acesteia cu aparatul alcooltest a rezultat valoarea de 1.55 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în baza celor constatate, i-au fost recoltate probe biologice la spital, în vederea stabilirii alcolemiei.

Să precizăm că de obicei alcoolemia în sânge se dovedește a fi dublă față de cea înregistrată în aerul expirat, iar coma alcoolică se instalează în jurul valorii de 2,5 miligrame de alcool pur în litrul de sânge.

Femeia e cercetată în stare de libertate, nu același lucru se poate spune despre un șofer de 50 de ani depistat beat la volan înurmă cu câteva zile, în 30 aprilie, pe DJ 150, în jurul orei 19.30. Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost apoi condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Azi bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, care a dispus față de acesta măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Foto arhivă

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare