Închide

O femeie care a găsit un portmomeu pe jos într-un centru comercial din Cluj, după care a cheltuit banii de pe cardul din acesta, a fost condamnată la ani de zile de închisoare cu executare

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 25, 2023 0 295

O femeie de 51 de ani care a găsit un portmomeu pe jos într-un centru comercial din Cluj, după care a cheltuit banii de pe cardul din acesta, a fost condamnată la ani de zile de închisoare cu executare.

Fapta s-a petercut în 28 mai 2019 în jurul orei 10 dimineața, când persoana vătămată s-a deplasat la un magazin din incinta Centrului Comercial Sigma Shopping Center din Zorilor, şi în momentul în care a dorit să achite cumpărăturile efectuate, a constatat că şi-a pierdut portmoneul pe care-l avusese în interiorul genţii. În portmoneul pierdut, persoana vătămată avea suma de 50 lei, cardul de sănătate, documente personale şi cardul bancar personal. La scurt timp, persoana vătămată a părăsit locația iar inculpata a găsit portmoneul acesteia. A verificat conţinutul portmoneului şi a identificat cu această ocazie card-ul bancar şi o bucată de hârtie pe care era notat codul PIN al cardului. Apoi, inculpata a părăsit incinta Centrului Comercial Sigma Shopping Center şi s-a deplasat cu un autobuz până în cartierul Mănăştur, coborând în staţia de pe strada Bucegi, unde a intrat în incinta unei bănci şi a utilizat cardul bancar al persoanei vătămate la un bancomat (ATM), cu scopul de a efectua retrageri de numerar: a retras suma de 2.800 lei și respectiv 50 de lei, după care a părăsit banca şi a utilizat suma de bani de mai sus în interes personal.

Inculpata este în vârstă de 51 de ani, fără loc de muncă sau vreo preocupare lucrativă, după cum a constatat instanța. Mai mult, potrivit fişei de cazier judiciar, inculpata a mai fost condamnată în repetate rânduri.

Instanţa Tribunalului Cluj a condamnat-o pe femeie la 2 ani și 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată, 2 ani și 5 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic, respectiv 1 lună închisoare pentru comiterea infracţiunii de însușirea bunului găsit. Instanța a contopit cele trei pedepse și a aplicat pedeapsa cea mai grea de doi ani și şase luni de închisoare la care a adăugat un spor de zece luni închisoare, adică o treime din restul pedepselor, pe care inculpata o va executa în regim de detenție.

Persoana vătămată a cerut în instanță daune morale de 2.000 de lei, dar instanța a respins cererea ca tardivă. A aprobat însă repararea prejudiciului material, în suma de 3.000 de lei, plus cheltuieli judiciare de 2.500 de lei. Decizia a fost luată în urmă cu câteva zile, în 20 iunie, de către Tribunalul Cluj, și poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu